JoonasFitbit Charge-aktiivisuusmittari avuksi kuntoukseen

Sain viime viikon lopulla testiin Fitbitin uuden aktiivisuusrannekkeen, Chargen. Tuote on yksi kolmesta uudesta Fitbit-mallistosta ja ilmeisesti myös kaksi muuta, jotka tulevat markkinoille ensi vuoden puolella tulevat meille testiin.

Nyt testiin tullut Charge on kolmesta uutukaisesta simppelein versio. Chargesta löytyy kellon ja päivittäisen aktiivisuuden seurannan lisäksi myös äänetön eli värinähälytys, mahdollisuus tallentaa treenejä sekä puhelun tunnistus. Tiedot synkkaantuvat mittarista kivasti bluetoothin kautta puhelimeen tai nettisovellukseen, johon tullaan paneutumaan tarkemmin, kun testit on tehty.

Syy, miksi kiinnostuin Fitbitin testaamisesta on se, että näin pystyn kuntoutumisen aikana seuraamaan treenien lisäksi myös muuta päivittäistä liikkumistani. Lisäksi puhelinsoftassa on mahdollista seurata sitä, kuinka paljon juon vettä päivän aikana ja tämä on enemmän kuin tervetullut mahdollisuus, koska olen tunnetusti aika huono juomaan vettä. Toivottavasti siihen tulee nyt muutos. Olen myös kiinnostunut uneni laadusta ja Fitbit Chargesta löytyy myös ominaisuus mitata tätä. En ole vielä perehtynyt siihen tarkemmin, mutta toivon mukaan unestakin saisi jotain dataa irti, joka hyödyttäisi treenaamista.

Treenit ovat muuten sujuneet todella hyvin. Olen pystynyt fillaroimaan 1-2 kertaa päivässä 30-60min kerrallaan ja jalka on kestänyt tämän todella hyvin. Olen pitänyt vastukset vielä toistaiseksi aika alhaisina lähes kaikissa treeneissä ja keskittynyt kampikierroksiin ja aina treenin lopussa pohjetreeniin. Vasen pohje alkaa saada voimiaan takaisin, mutta vielä on matkaa siihen, että voisin esimerkiksi nousta varpailleni pelkästään vasemmalla jalalla. Pääasia on kuitenkin se, että homma etenee.

Illalla on tulossa vielä sneek peak -kuvia kevään 2015 uusista kengistä, joita olen saanut testiin. Tällä kertaa paljastan muutaman mielenkiintoisen uutuuden adidaksen ensi kevään boost-mallistosta.

Kommentoi

Kommentit