JoonasEnsimmäinen treeniviikko sairastelun jälkeen

40km ja risat!

Ei huono startti juoksuun. Jalka kesti aika kivasti viikon kaikki lenkit ja fiilikset ovat tosi korkealla, kun pystyn taas juoksemaan. Pitkä sairastelu ja se, että en ole päässyt juoksemaan on ollut henkisesti raskasta. Pyöräily on korvannut todella paljon ja se tulee luonnollisesti näyttelemään todella suurta roolia jatkossa Rynkebyn kautta, mutta on se vaan mahtavaa päästä kuluttamaan kenkiä lenkillä. Lihakset ja mieli kiittävät!

Pidin viime viikolla lenkit alle 10 kilometrin mittaisina, koska en tiennyt, miten jalka tulisi kestämään rasitusta. Tuloksena oli reippaat 40km iloista juoksua ja kun kroppa tuntuu koko ajan paremmalta ja paremmalta niin fiiliksetkin paranevat joka päivä. Nilkassa on edelleen tuntemuksia eli turha alkaa paukuttelemaan henkseleitä. Kehonhuoltoa ja kuntoutusta on saanut tehdä joka päivä ja se on auttanut. On kuitenkin olemassa riski, että jalkaan tulee taas jotain eli otan ihan iisisti juoksun kanssa ja en lähde hortoilemaan varsinkaan pitkille lenkeille. Fillarilla pitkät ja juosten lyhyemmät.

IMG_3005

Tämä viikko alkoi vähän reippaammalla lenkillä, kun availin paikkoja kolmen päivän seisoskelun ja treenaamisen jälkeen. Kokkailtiin Hannan kanssa Stockan herkuissa to-la ja vaikka olikin ihan mahtavaa, niin seisoskelu jättää jälkensä. Eilen juoksentelin vain valmennuksiin ja takaisin, koska jalat tuntuivat niin tukkoisilta, mutta tänään päätin juosta kunnon avaavan treenin aamun kuntoutussession päälle. Tuli jopa pienenä yllätyksenä kuinka hyvin juoksu kulkikaan, kun huomasin juosseeni kiihtyvän kympin 4:10min/km keskarilla. Ei mitään hurjastelua, mutta olen todella tyytyväinen siihen, miltä juoksuasento tuntui. Askel tuntui vetävän paremmin kuin moniin kuukausiin ja tähän suurin syy oli se, että aloin nostamaan polvia hieman tavallista enemmän. Näin ehdin saada jalkaterät parempaan asentoon ennen maakontaktia, joka helpotti vetoa. Myös lantioseudun liikkuvuuden parantuminen vaikutti asentoon eli kehonhuolto ja liikkuvuusharjoitteet alkavat taas purra.

Vaatteita olisi voinut olla vähän vähemmän, koska jo muutaman kilsan jälkeen alkoi olla todella lämmin fiilis. Se nyt nosti vähän sykkeitä, mutta ei haitannut muuten menoa. Syksy on hankalaa aikaa kamojen valinnan suhteen, koska aamut, päivät ja illat voivat olla niin erilaisia sään suhteen.

Niin se vaan on, että välillä on tehtävä vähän enemmän töitä, jotta homma alkaa toimimaan.

Kivaa juoksuviikon alkua kaikille!

 

Kommentoi

Kommentit