JoonasEnsimmäinen kympin lenkki melkein 80:een päivään!

ASA:n juoksutiimillä oli eilen vuorossa tasavauhtinen harjoitus, joka tehtiin kolmessa eri ryhmässä vähän vauhtien ja päivän kunnon mukaan. Harjoituksesta tulee viikonloppuna hieman tarkempaa analyysiä ja nyt keskityn enemmänkin omaan suoritukseen, koska kyseessä oli ensimmäinen yli 1o kilometrin lenkki lähes 80:een päivään. Lenkillä naureskeltiin, että suomalaiseen perusmentaliteettiin kuuluu aina jossain määrin pessimistinen harjoitteluun lähteminen, ainakin ASA:n juoksutiimissä. Aina on joku paikka kipeänä tai muuten vaan väsyttää, kun työt tai muut pakolliset menot häiritsevät harjoittelua. Mutta silti sitä aina vaan jaksaa kerätä kamat kasaan ja lähteä kuluttumaan tossuja!

Olin itsekin rakentanut jonkinasteisen mörön harjoituksesta, koska en ollut varma siitä, miten jalkani kestäisi yli tunnin yhtäjaksoisen rasituksen. No, lopun voi tietenkin jo arvata, että ihan hyvinhän se meni ja apina on nyt saatu pois selästä. Ja itseasiassa jalat tuntuivat tänään aamulla todella hyvin palautuneilta. Aamun palauttelussa ja kuntopiirissä huomasin, että vasemman jalan pohkeen tehot ovat edelleenkin todella paljon alle oikean jalan tehojen, mikä selittää hyvin sitä, miksi lantio pääsee pettämään juoksussa ja aiheuttaa muutenkin hakemista askeltekniikassa. Kehitys on kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana ollut ripeää ja toivotaan, että se jatkuu samanlaisena myös jatkossa. Kivut juoksun aikana alkavat vähenemään ja ajoittain meno tuntui jo melkein mukavalta. Vielä on onneksi kuukausi aikaa ennen varsinaisen harjoitusohjelman alkua!

Loppuviikon ohjelma tulee koostumaan huomisen ja lauantain kevyistä, noin 30-40 minuutin, lenkeistä sekä muutamasta kuntopiiristä, joissa toisessa keskityn keskivartoloon ja toisessa käsiin ja jalkoihin. Sunnuntaina on sitten lepopäivä, viikon treenien arviointia sekä dynaamista venyttelyä.

Kommentoi

Kommentit