JoonasEnsifiiliksiä adidaksen adizero tempo boostista

Suomeen alkuvuodesta 2015 rantautuva adizero tempo boost on varmasta bostonin ohella yksi odotetuimmista adidaksen kengistä, joka ”boostataan”. Tempo on Bostonin ohelle ollut todella monelle juoksijalle luottokenkä niin treeneihin kuin kisoihinkin. Myös Laura on luottanut Tempoon jo pidemmän aikaa niin kisa- kuin treenikenkänäkin.

En ole vielä saanut käsiini tarkkoja tietoja kengän ominaisuuksista eli tässä nyt kaikki mitä tiedän tällä hetkellä kengästä, joka lanseerattiin New Yorkin marathonilla muutama viikko sitten. Kengän välipohja on rakennettu niin, että EVA:n ja boostin kombinaatiosta syntyy pieni tuki tai kiilaus. Kengässähän on ollut pikku tuki holvikaaren alla jo alusta lähtien ja erona moniin muihin tuettuihin kenkiin on ollut nimenomaan se, että tuki ei ole olottunut kantaluuhun saakka, mikä on mahdollistanut kengän käytön myös neutraalisti askeltavalle.

Tuki on tempo boostissa erilainen kuin aiemmin, hieman kiilamainen ja noudattaa boost-malliston linjaa eli EVAn ja boostin välisen suhteen kautta määritetään kengän välipohjan ominaisuudet. Tempo boostissa on EVAa enemmän kuin esimerkiksi bostonissa tai adioksessa. Vaikuttaisi siltä, että kengän tukirakenteita on pyritty vahvistamaan myös pohjan kuvioinnilla. Tätä tukiasiaa tullaan sitten testeissä pohtimaan lisää. Päällinen vaikuttaa kankaan ja synteettisen meshin yhdistelmältä, mutta siihen ensitiedot sitten loppuvatkin. Tarkemmat speksit tulevat sitten varsinaisen testin yhteydessä.

Juttelin Damin reissun aikana Harjamäen Joonaksen kanssa tempo boostista ja funtsittiin molemmat, että ensi kauden rosteri peruskenkien osalta voi olla simppelimpi kuin aikoihin. Käytännössä adios boostin ja boston- tai tempo boostin kombolla juoksee kaikki treenit ja kisat, lyhyempi kisoja ja ratatreenejä lukuunottamatta. Näin ajatuksellisesti. Täytyy ehkä vielä hieman pohtia tätä, mutta ajatuksena paketti voisi toimia näin.

Yksi merkittävä asia on syytä mainita tähän loppuun. Tempo lanseerattiin Nykissä osana AKTIV-kampanjaa, jossa adidas on ollut mukana jo 5 vuotta. Jo edesmenneen norjalaisen Grete Waitzin ja muutaman muun perustava hyväntekeväisyysjärjestö kerää rahaa syövän vastaiseen taisteluun erilaisin kampanjoin.

1 comment

Kommentoi

Kommentit