JoonasEnää kaksi päivää leikkaukseen!

Niin se aika rientää. Kuukausi katosi vauhdilla ja h-hetkeen on enää kaksi päivää. Vihdoinkin saan jalan kuntoon ja pääsen juoksemaan. Siis kuntoutuksen jälkeen, mutta kuitenkin.

Olen saanut treenattua viimeisen kuukauden fillarilla ja kevyellä juoksentelulla aika kivasti ja kuntokin on noussut sille tasolle, että menen leikkaukseen suhteellisen levollisella mielellä. Leikkauksen jälkeen ensimmäiset kaksi viikkoa ovat pakostakin rauhallisempia eli en tule treenaamaan niiden aikana kuin korkeintaan kevyttä kuminauhajumppaa. Varsinainen kuntoutus tulee alkamaan tikkien poiston jälkeen, mutta sitä ennen voin kuitenkin jumpata ainakin tervettä jalkaa, keskivartaloa sekä yläkroppaa. Makoilu tekee kropalle aika pahaa ja sen takia pieni treeni ei ole todellakaan pahitteeksi. Eikä päänkään kannalta. Tuukka lupasi myös tulla piipahtamaan kerran pari viikossa hieromaan selkää sekä jalkoja, että saan pidettyä ne auki makoilusta huolimatta.

joonas_laurila_vika_lenkki

Tämän verran olen saanut funtsittua treenaamista, mutta on kuitenkin sanomattakin selvää, että treenaan sen mukaan, kun pystyn. Lepo ja toipuminen ovat kuitenkin pääasia. Hyvä asia toipumisen kannalta on kuitenkin se, että en saa keppejä kuin muutamaksi päiväksi ja sen jälkeen alan käyttämään muovista jalkatukea. Tämä on TODELLA hyvä asia, koska näin pääsen jo toivon mukaan muutaman viikon sisään tallustelemaan niin, että kävelen suhteellisen normaalisti. Ainakin lantion asento on parempi näin kuin kepeillä kirmatessa.

Kävin tänään lenkillä todennäköisesti viimeistä kertaa tänä vuonna. Tunteet olivat pinnassa lenkin jälkeen, koska tämä oli viimeinen lenkki kipeällä jalalla. Pian pääsen taas juoksemaan ilman kipuja. Huomenna teen varmaan pari kevyttä aerobista ja pari kehonhuoltosessiota, jotta kroppa olisi mahdollisimman hyvin auki, kun aloitan elämän sohvalla tai sängyssä.

Ja sitten leikkaukseen.

 

Kommentoi

Kommentit