JoonasEkat treenit

Reilu viikko siinä meni ennen kuin pääsin takaisin treenien pariin. Treeni tässä yhteydessä ei tarkoita ehkä ihan normaalia treeniä, mutta treeni mikä treeni. Kävelin tänään ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen walkerin avulla reilut 20minuuttia ja tein ennen kävelyä 15 minuutin treenin kuminauhoilla. Treeni nyt ei sinänsä ollut kummoinen, mutta sen mentaalinen vaikutus oli sitäkin suurempi. Raitis räntäsade teki tehtävänsä ja enää puuttui lenkin jälkeinen sauna, mutta valitettavasti joudun vielä odottamaan viikon verran tikkien poistoa eli ei saunaa viikkoon.

joonas_laurila_kuntoutus_2

Huomisesta alkaen aloitan keski- ja yläkropan treenaamisen ja jatkan tietenkin kävelytreenejä. Tarkoituksena on alkaa liikkumaan 2-3 kertaa päivässä ja tehdä 1 treeni ja kehonhuoltoa päälle. Tästä se alkaa, uusi ja entistä parempi juoksu-ura! Tuukan pitäisi tulla loppuviikosta vielä pyörähtämään ja hieromaan jalat auki.

omron_tens

 

Ensi viikon keskiviikkona pääsen aloittamaan nilkan kuntoutuksen ja jalkojen varoivaisen treenaamisen. Huomaan jo nyt, että lantio ei tykkää hyvää walkerin kanssa käveltäessä, koska walkerissa on sen verran korkea pohja eli pitää siis kiinnittää huomiota lantionseudun kehonhuoltoon. Jalat rasittuvat yllättävän nopeasti ja jumien aukomiseksi hommasin verkkokauppa.comista Omronin TENS ELITENin, auttamaan jalkojen pysymistä auki. Valmistajan mukaan ihon kautta tapahtuva sähköinen hermostimulaatio pääsee syvemmälle kuin ihon kautta tapahtuva hieronta. Laite lähettää pienitaajuisia sykäyksiä, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Sähköimpulssit saavat veren kiertämään, lihakset rentoutumaan ja väsymyksen kaikkoamaan. Ainakin alustavien testien perusteella laite todella toimii ja esimerkiksi iltaisin vaivanneet suonenvedot ovat helpottaneet. TENSin avulla saan myös pidettyä leikatun jalat lihaksia entistä aktiivisempana.

joonas_laurila_kuntoutus_1

On ihan mahtavaa päästä taas treenaamaan, vaikka olenkin jopa omaksi yllätyksekseni jaksanut levätä aika hyvin ilman suurempaan ahdistusta. Ja aikakin on kulunut aika nopeasti! Kerrankin saa katsoa tv-sarjoja ja leffoja niin paljon kuin sielu sietää! Enää kolme viikkoa olen taas pyörän selässä ja pääsen taas aerobisten treenien pariin.

1 comment

Kommentoi

Kommentit