JoonasBrooks PureFlow Arctic Sport Addictsin testiin!

Brooksin vuosi sitten lanseeraama PureProject on jo päässyt siihen vaiheeseen, että ensi kevääksi markkinoille saadaan jo uudet mallit. Niitä odotellessa saimme kuitenkin testiin PureFlow:n. PureGrit testattiin jo kevättalvella ja nyt onkin sopivaa testata vielä maantiekenkää ennen uusien mallien saapumista. PureFlow on Pure projektin ”työjuhta” eli se on suunniteltu peruskestävyystreeneihin ja pitkille lenkeille. 4mm droppi ja  muotoilu kertoo selkeää kieltä siitä, että Pure mallit ovat suunniteltu päkiäjuoksuun. Voimme paljastaa jo sen verran, että olemme saaneet jo yhden ensi vuoden malleista testiin ja toivon mukaan myös muitakin Pure malliston saapuisi pian ASA:n testiin. Sitä ennen testaamme kuitenkin vielä tämän mallin. Teknologiaan pureudutaan luonnollisesti hieman tarkemmin sitten itse arvostelussa, mutta sanotaan nyt kuitenkin muutaman sanan keskeisistä ominaisuuksista.

Toe Flex:

Brooks_toe_flexBrooks_Pure_varvas

Pure -sarjan juoksukengissä isovarvas on erotettu omaksi osakseen varvasboksia, jotta se voisi toimia paremmin tasapainottavana funktiona, mikä onkin yksi isovarmaan tärkeimmistä ominaisuuksista. Toiseksi tämän pitäisi jakaa voimaa ponnistukseen enemmän kuin yhtenäinen kärki.

Anatominen muoto:

Brooks_Pure_anatomia_1

Anatominen, aavistuksen kupera muoto, jossa pohjan rakennetta on kevennetty, antaa paremman tuntuman alustaan ja parantaa istuvuutta.

Nav Band:

Brooks_Pure_navbandBrooks_Pure_navband_1

Elastiset nauhat parantavat kengän istuvuutta ja nauhoituksen kanssa kenkä todella sulautuu osaksi jalkaterää.

Välipohja:

Brooks_Pure_biomogo_dnaBrooks_Pure_biomogo_dna_1

Pure -sarjan välipohjamateriaali on kierrätettävää ja ympäristöystävällistä BioMoGo -materiaalia yhdistettynä BrooksinDNA -teknologiaan. Kannan ja päkiän välinen korkeusero on vain 4 millimetriä ja ainakin ensituntumalta kenkä vaikuttaa yllättävänkin pehmeältä. Brooksin mukaan vaimennus on myös suunniteltu niin, että naisten ja miesten malleissa vaimennus on erilainen.

Kanta:

Brooks_Pure_ideal_heelBrooks_Pure_ideal_heel_1

Brooks on Pure -mallistossaan kuristanut kantapäätä, mikä helpottaa luonnollista askellusta. Tämä parantaa myös tasapainoa, koska paksu tai leveä kanta ei ole luonnollisen askeleen tiellä.

 

 

Lähteet, videot ja kuvat: Brooks running

Kommentoi

Kommentit