JoonasBrooks Pure mallistoa testiin

Jos Asicsin Gel-33 mallistoa saadaan vielä odotella tovi niin Brooksin Pure mallistosta saamme ensimmäisen kengän testiin jo lähiviikkoina. Mallista en ole varma, mutta tässä kuitenkin hieman alkutietoa kengistä.

Pure mallisto on Brooksin vastaus minimalistiseen juoksuvillitykseen. Sarjassa on neljä erilaista kenkää: PureConnect, PureFlow, PureGrit ja Pure Cadence, joista löytyy kenkä sekä kadulle, että maastoon. Kengät ovat todella kevyitä ja löysiä ja ainakin ensimmäisten arvoteluiden mukaan myös kapeita. Kengät hengittävät hyvin avoimen mesh -kankaan kautta, mikä on myös plussaa. Mielenkiintoisin osa on kuitenkin ainakin näin ensi tuntumalta kaksiosainen varvaboksi, minkä ansiosta askeleen pitäisi olla luonnollisempi ja tehokkaampi. Samalla tämä palvelee luonnollisesti myös jalkaterän lukuisia pieniä lihaksia, jotka aktivoituvat paremmin. Brooksin Pure sivustolta löytyy vielä hieman lisää tietoa. Jäämme innolla odottamaan kenkien saapumista ja niiden testaamisen aloittamista, sitten nähdään onko vähempi todellakin enemmän!

Sen verran sain ongittua tietoa, että näitä kenkiä on tulossa Suomen markkinoille keväällä 2012, ainakin hyvin varustettuihin Intersporteihin. Arvostelua odotellessa kannattaa käydä katsastamassa RunnersWorldin joulukuun kenkäarvostelut, missä Brooksin Pure Connect sai parhaan debyytti kengän palkinnon.

En tiedä vielä, minkä mallin ASA saa testiin, mutta tässä kuitenkin muutama kuva Brooksin sivuilta eri malleista (kuvat: Brooksrunning.com ja runningshoes.com):