JoonasBasis ”sykemittari” – näkemiin hankalat sykevyöt!

Syke on erinomainen aktiivisuuden ja terveyden mittaamisen indikaattori. Tämä ei ole mitään uutta. Markkinat ovat kyllästetty erilaisilla sykemittareilla ja varsinkin nyt, kun vanhat patentit alkavat raueta, tilanne on mielestäni alkanut jo hieman karata käsistä. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa tila on raivattava uusien ja selkeästi erilaisten innovaatioiden kautta. Tämän olemme saaneet huomata esimerkiksi kellon sisäänrakennettujen GPS:ien kohdalla. Sykevyö on kuitenkin edelleen kiinni rintakehässä. Nyt tilanne kuitenkin on muuttumassa ja yksi ensimmäisistä markkinoille yrittäjistä on Basis syke- tai oikeastaan terveysmittari.

Basis sykemittarin idea on siinä, että kaikki teknologia on rakennettu kellon sisään. Miten paljon teknologiaa kello sitten pitää sisällään? Kellosta löytyy kiihdytysmittari, joka mittaa aktiivisuustasoasi. Kellosta löytyy myös sensoreita, jotka mittaavat lämpötilaa ja ihon sähkövastetta, minkä kautta voit saada tietoa siitä, miten päivän tapahtumat ja harjoittelussa esimerkiksi hikoilu, vaikuttavat suorituskykyysi. Kaikki tieto, mitä kello kerää on kustomoitu juuri sinua varten ja tiedon keräämisen ja analysoinnin takana olevat algoritmit päivittyvät, jos uutta tietoa on saatavilla. Kellon ominaisuudet eivät suinkaan rajoitu edellämainittuihin eli jos tuote alkoi kiinnostaa, kannattaa käydä tsekkaamassa speksit hieman tarkemmin valmistajan kotisivuilta. Tuote on kyllä tosi mielenkiintoinen myös siksi, että uudenlaisesta teknologiasta huolimatta hintaa tuotteella on Jenkeissä ”mitättömät” 199 taalaa. Ja jos tuote todella toimii, olisi sen kautta mahdollista seurata niitä asioita päivän aikana, jotka normaalisti jäävät vähemmälle huomiolle. Nice!

Lähde: mybasis.com

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Ei ole ensimmäinen kerta kun pannasta yritetään eroon, mutta toistaiseksi ei ole luotettavasti kyetty mittaamaan pulssia ja pulssivälivaihtelua millään muulla keinolla kuin pannalla tai muilla elektrodeilla yläruumiissa urheilun aikana. Silmällä näkee että tuo kello mittaa sykkeen oksimetrin avulla eli johdetaan ir- tai punainen valo kudoksen läpi ja tutkitaan miten veri absorboi valoa. Ledi ja sensori on ihan tuossa kellon keskellä. Menetelmä on ihan toimiva ja onnistuu myös ranteesta. Perinteisestihän tuo tehdään sormenpäästä. Ainoa huono homma on ettei tuo onnistu urheilun aikana. Aivan pienikin tahaton liike tai lihaksen jännitys mittauksen aikana ajaa signaalin aivan eri alueelle kuin mitä syke aiheuttaa. Hyvä puoli tuossa on tietenkin se jos sitä pitää kädessä koko päivän useita viikkoja ja kello saisi muutamia mittauksia joka päivä niin näkisi ehkä jotain mielenkiintoista…