JoonasAustinin juoksumessuilla esiteltiin monia juoksukenkäuutuuksia

Competitor Running bongasi joulukuun alussa Austininissa järjestetyssä The Running Eventissä 25 mielenkiintoista kenkää, jotka ovat tulossa markkinoille ensi keväänä ja kesänä ja tässä on lyhyt yhteenveto kengistä. Mikä on suosikkisi? Olisi hauska saada kommentteja kengistä, koska monet näistä ovat aavistuksen tuntemattomia Suomessa. Oman huomioni kiinnitti varsinkin Amplan Fly, joka löytyy postin loppupäästä.

Zoot-Laguna-2

Zoot Laguna

Kevyn ja heaven vaimennettu juoksukenkä, joke tarjoaa tukea kiilatun välipohjan kautta. Päällinen on joustavaa meshiä ja tukirakenteet ovat 3D printattu. 8mm droppi.

 

Hoka-Mafate-4

Hoka Mafate 4

Maastokenkä, johon on tullut uudistuksena RMAT/EVA välipohja. Myös kengän joustavuutta ja pohjan kuviointia on muokattua ketteryyden ja pidon parantamiseksi. 6mm droppi.

 

Saucouny-Kinvara-6

Saucony Kinvara 6

Kinvara 6 on kokenut vähän uudistuksia edeltäjäänsä verrattuna. Muutokset ovat keskittyneet lähinnä päälliseen sekä uusiin väri- ja grafiikkavaihtoehtoihin. 4mm droppi.

 

mizuno-Sayonara-3

Mizuno Sayonara 3

Sayonara 3:sta on päivitetty hieman korkeammaksi ja ulkopohja on tehty kokonaan paisutetusta kumista. Droppi 10mm.

 

Scott-Kinabalu-Supertrac

Scott Kinabalu Supertrac

Scott kasvattaa trailikenkien mallistoaan helmikuussa ilmestyvällä Kinabalu Supertracillä. Ulkopohjan kuviointi on aika agressiivinen ja välipohja on tehty Aerofoam Plussasta. 8mm droppi.

 

Salomon-Sense-Pro-Pulse

Salomon Sense Pro Pulse

Sense Pro pulse on Salomonin tähänastisista kengistä vaimennetuin ja kenkä onkin suunnattu hieman raskaammin askeltavilla juoksijoille. Ulkopohja on suunniteltu niin, että kengällä pystyy juoksemaan niin maantiellä kuin maastossa. 6mm droppi.

 

Pearl-Izumi-N3

Pearl Izumi N3

N3 jatkaa Pearl Izumin tuttua yksinkertaisen kaunista ja toimivaa designia. N3:ssa on hieman leveämpi varvasboksi ja vaimennusta on lisätty myös. 4mm droppi.

 

ON-Cloud-Cruiser

ON Cloudcruiser

Cloudcruiser on hyvin vaimennettu ja ehkä suurin muutos on uudelleensuunniteltu ulkopohja, jossa on otettu huomioon ponnistusvaihe ja erityisesti varvastyöntö. Toinen suuri uudistus on ONin Speedboard teknologia, jossa joustava muovi-insertti kengän sisällä siirtää tehoa laskeutumisesta seuraavaan ponnistukseen. 7mm droppi.

 

 

 

Skechers-Go-Ultra-2

Skechers GoUltra 2

Skechersin reilusti vaimennettu malli on päivitetty välipohjan, kantapään ja päällisen tukirakenteiden osalta. 4mm droppi.

 

Newton-Distance-IV-w

Newton Distance IV

Newtonin kevyttä traineria on tviikattu päällisen designin sekä joka suuntaan elävän meshin osalta, jotta jalkaterä saisi toimia vapaammin ponnistusvaiheessa. 2mm droppi.

 

ASICS-GT-1000

ASICS GT 1000

Kevyesti tuettu traineri on päivitetty päällisen osalta. 12mm droppi.

 

Saucony-Nomad-TR

Saucony Nomad TR

Nomad TR on uusi kenkä Sauconyn trail-mallistossa. Kenkä on rakennettu Kinvaran speksien ja lestin mukaan muuten paitsi, että varvasboksi on hieman tilavampi. Kuminen ulkopohja on suunniteltu imemään iskuja niin, että se ei vaikuttaisi koko kenkään. 4mm droppi.

 

Lalo-Recon

Lalo Recon

Navy SEALien testaama ja inspiroima Lalo uusi brändi juoksukenkämarkkinoilla. Kenkä on suunniteltu niin juoksuun kuin cross-trainingiin. Kengästä löytyy mm. epäsymmetrinen nauhoitus ja reiät pohjasta veden poistumiseksi kengästä. 4mm droppi.

 

Karhu-Fast-5

Karhu Fast 5

Neutraali Fast 5 on suunniteltu kokonaan uudelleen. Fulcrum-insertti ulottuu läpi kengän ja päällinen sekä ulkopohja ovat suunniteltu uudelleen. Ulkopohjassa on lisätty paisutettua kumia päkiän seudulle.

 

Inov-8-Terra-Claw-250

Inov-8 Terra Claw 250

Inovin uusi kenkä tekniseen maastojuoksuun. Hyvin vaimennettu Terra Claw 250 saa ulkopohjaan pyramidinmuotoiset kuvioinnit, kumisen varvassuosuojan sekä monia muita uutuuksia varsinkin päällisen istuvuuden suhteen.

 

Mizuno-Hayate-2

Mizuno Hayate 2

Mizuno jatkaa maastureiden kehittämistä ja Hayate 2 tuo mukanaan näistä uudistuksista hieman suojatumman varvasboksin, jonka istuvuuttaa on myös pyritty parantamaan. 9mm droppi.

 

Hoka-One-One-Clifton-2

Hoka One One Clifton 2

Läskipohjakenkien yksi suosituimmista valmistajista, Hoka, tuo Cliftonista uuden mallin, joka on hyvin samanlainen kuin hyväksi todettu edeltäjänsä. Suurimmat muutokset ovat päällisessä sekä täysin uudessa pohjallisessa. 5mm droppi.

 

ASICS-GEL-Cumulus-GTX

ASICS GEL-Cumulus 17 G-TX

Ilmeisesti jenkkiasiakkaiden ja jälleenmyyjien vaatimuksesta Asics tuo markkinoille (ainakin jenkki) Gel-Cumuluksesta Gore-Tex-vaihtoehdon, josta löytyy gore-kalvon lisäksi myös pitävämpi ja kylmässä kimmoisampi ulkopohja.

Under-Armour-Fat-Tire-2

Under Armour Fat Tire

UA:n Fat Tire oli kuulemma yksi puhutuimmista kengistä messuilla. Vedenpitävä maastokenkä on suunniteltu imitoimaan maastopyörän pyörimistä ja tämä näkyy kuvionnin lisäksi myös kengän profiilissa niin kannasta päkiään kuin sivulta toiselle. 10mm droppi. Todella mielenkiintoinen uutuus!

 

Adidas-Boston-W

adidas adiZero Boston 6

Adizero Boston 6 esiteltiin jo ASA:n sivuilla ja se keräsi myös huomiota messuilla varsinkin kudotun päällisen osalta.

Hoka-One-One-Speedgoat

Hoka One One Speedgoat

Karl Melzerin inspiraatiosta syntynyt kenkä korvaa Hokan mallistossa Rapa Nuin. Kenkä on muuten Rapa Nuita vastaava, mutta sen välipohja on hieman pehmeämpi ja ulkopohjan kuviointi on hieman agressiivisempi vibram-kumiseos. 5mm droppi.

 

New-Balance-Vazee-Pace

New Balance Vazee Pace

New Balance julkaisi messuilla uuden, vuonna 2015 markkinoille tulevan, Vazee line-upin. Napakasti istuva Vazee Paze on kevyt, neutraali traineri, jonka ominaisuuksissa on otettu huomioon varsinkin ponnistusvaihe. 6mm droppi.

Altra_Paradigm_1_5

Altra Paradigm 1.5

Altran läskipohjakenkä, Paradigm 1.5 on päivitetty päällisen ja värivaihtoehtojen osalta. Muuten kenkä jatkaa samalla, Altran uniikilla varvasboksilla ja nolladropilla.

 

Ampla_fly

Ampla Fly

Monien mielestä vuoden 2015 innovatiivisin kenkä on helmikuussa markkinoille tuleva Ampla Fly. Kenkä on rakennettu päkiäjuoksua ajatellen ja kenkään on rakennettua tehokkaampaa ponnistusta varten hiilikuituinen ”jousi” kengän etuosaan. 4mm droppi. Tämä kenkä vaatii tarkempaa tutustumista!!

 

Zoot_Sports_diego

Zoot Sports Diego

Zoot tuo ensi vuonna markkinoille kolme uutta traineria ja Diego on näistä kengistä malliston lippulaivakenkä. Kengän välipohja on rakennettu kahdesta todella pehmeästä vaahdosta ja päkiäseutu on rakennettu progressiiviseksi ponnistusta ajatellen. 4mm droppi.

Kuvat ja lähde: Competitor Running

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Distance IV:t kiinnostivat näistä itseäni kaikkein eniten. Toki enimmäkseen siksi, että kolmoset ovat osoittautuneen itselleni hyvin toimiviksi. Isovarpaan tyven kipeydyttyä keväällä pystyin kuitenkin kolmosilla suoriutumaan kunnialla sekä kesän treeneistä, syyskuun maratonista ja lokakuun puolikkaasta. Ulkopohja POP-palkoineen ilmeisesti säilyi enimmäkseen ennallaan?