JoonasASA:n testiin adidas Supernova Glide 6 Boost

Viimeinen tänä vuonna lanseerattu adidas boost-malliston kenkä, joulukuussa markkinoille saapuva adidas Supernova Glide 6 boost, on saapunut ASA:n testiin. Saimme tällä kertaa testiin sekä naisten että miesten mallit ja toivon mukaan tämä trendi jatkuu tulevaisuudessa kaikissa testeissämme, koska näin saamme testeistä huomattavasti kattavammat.

Supernova Glide on adidaksen ydintuote neutraaleissa peruskestävyyskengissä. Siksi thermoplastisista PU-kapseleista muodostuvan boostin tulo core-tuotteeseen onkin merkittävä asia. Ydintuotteisiin tehdään harvemmin radikaaleja muutoksia ja siksi boostin tulo Supernova Glideen on merkittävä asia. Supernova Glide boostin välipohja koostuu sekä boostista että EVA:sta ja materiaalien välinen suhde on noin 55-45. Boost-materiaali on sijoitettu kengän välipohjan alaosaan ja EVA:sta tehty kehto muodostaa välipohjan yläosan. Varpaiden alue on tehty vain EVA:sta, joka onkin tuttu muista boost-malliston kengistä. Tämän on tarkoitus antaa hieman napakampi tuntuma varvastyönnössä. Oma veikkaukseni muutaman lenkin jälkeen on, että suhteellisen tasapuolinen suhde boostin ja EVA:n välillä on tehty siksi, että kengän välipohjan ominaisuudet eivät muuttuisi liian dramaattisesti aiemmista versioista. Toinen syy voi mahdollisesti olla taas se, että Supernova Glide Boostista on haluttu tehdä hieman napakampi vaimennuksen suhteen esimerkiksi Energy Boostin verrattuna.

Adidas Supernova Glide 6 Boost on aiempia Glide-malleja kevyempi. Sekä naisten että miesten malleista on pudonnut painoa noin 25-30 grammaa. Miesten US 9 painaa jo karvan alle 300 grammaa ja naisten US 8 hieman alle 250 grammaa. Kengän korkeus on kannasta 33mm ja päkiältä 21mm eli Supernova Glide on dropiltaan 12mm. Varsin perinteinen droppi siis. Kengän kantakappi on muotoiltu uudestaan ja se yhdistyy kengän uusittuun keskiosaan, jonka istuvuutta on myös parannettu. Kaksi muuta isompaa uudistusta ovat saumaton varvasboksi sekä täysin uusi Four-Tier kiertojäykkyystuki, jotka pääsevät tarkempaa syyniin sitten testiraportissa.

Nyt sitten vain testaamaan! Lauran ja allekirjoittaneen raportti on luvassa lähiviikkojen aikana.

Kuvat ja lähteet: adidas

1 comment

Kommentoi

Kommentit