JoonasASA goes wild with Haglöfs

ASA:n testiraportit vaellusreissuilta jatkuvat ja tänään ovat vuorossa Haglöfsin tuotteet, joista mukanamme reissussa olivat Krios 40 vaellusreppu sekä Tilta kuoritakki, joka pääsi jo itse asiassa hieman aiemmin testiin, koska olen käyttänyt sitä pyöräilyssä sekä juoksutiimin treeneissä, joissa ei ole juurikaan aurinko paistanut.

Krios 40

Krios on 40 litran vaellusreppu, joka on suunniteltu päiväretkien lisäksi kevyempiä, yön yli kestäviä reissuja varten. Se on todella kevytrakenteinen (1200g) ja käytännöllinen juuri ASA:n toteuttamia reissuja vastaaville retkille. Krios 40 on DWR käsitelty eli se on vettä hylkivä ja käsittely on tehty luontoa ajatellen eli siinä ei ole käytetty PFOS tai PFOA happoja, joita käytetään esimerkiksi teflonin valmistuksessa. Krioksessa on käytetty samaa Contact™ Adjustable System -säätöjärjestelmää, joka löytyy rinkoista, mutta hieman kuristettuna, mikä sopiikin passelisti repun minimalistiseen rakenteeseen. Säätöjärjestelmän ansiosta Krios 40 on mahdollista säätää käyttäjän pituuden mukaan (45-52cm). Reppu on tasapainotettu 4 millimetrin paksuisella vaijerilla, joka jakaa sen kuorman tasaisesti lisäämättä painoa. Krios 40:ssä on miehille tarkoitetut selkäpaneeli, kantoliivekkeet sekä lantiovyö eli ne voi olla naisille hieman liian pitkät. Aika omituista, kun kyse on kuitenkin unisex-tuotteesta.

Olkahihnat ovat vaahtopehmusteiset ja rei’itetyt, jotta ilmanvaihto olisi parempi. Lantivyöstä löytyy molemmilta puolilta vetoketjulliset taskut pikkutavaroille ja hieman isommille tavaroille löytyy muutama tasku irrotettavasta läpästä. Repun ulkomuoto on tehty kartiomaiseksi, jotta suuaukko olisi mahdollisimman avara. Näin repun sisällä pääsee helpommin, minkä myös totesimme reissun aikana. Repusta löytyy ulkoinen tasku, joka on suunniteltu nestesäiliöille ja taskua on tarkoitus käyttää takakautta, minkä ansiosta nestesäiliö pysyy erillään muista varusteita mahdollisia vuotoja ajatellen. Repusta löytyvät sivutaskut ovat tehty joustavasta materiaalista ja niihin mahtui helposti isompikin pullo vettä. Myös jäähakkuja ja kävelysauvoja on ajateltu. Repusta löytyy kaksi irrotettavaa lenkkiä, jotka voi säätää haluamalleen paikalle. Nämä taittuivat yhden yön reissussa myös hyvin makuupussin kiinnittämiseen. Edestä löytyy vielä kiinnikkeet, joihin sai makuualustan eli koko paketti yöretkeä varten oli mahdollista kuljettaa repussa, minkä ansiosta kädet pysyivät vapaana. Jos sadetta ripottelee hieman enemmän, eikä reppu enää hylji vettä on tätä varten olemassa vielä sadesuojus.

Reppu palveli hyvin reissussa ja täytti kaikki tarpeeni. Reissun jälkeen repun putsaaminen oli helppoa ja lika lähti kevyellä suihkutuksella pois pinnasta, eikä savukaan jäänyt pahemmin kiinni. Reissun jälkeen Krios 40 on palvellut myös treenireppuna, koska sinne mahtuu loistavasti kahdetkin treenikamat plus työkamat oli kaikki, mitä päivän aikana tarvitsee. Ja nyt, reilun kuukauden käytön jälkeen täytyy myöntää, että selkä ja hartiat voivat aika paljon paremmin, kun ei tarvitse kantaa painavaa treenikassia vain yhdellä olalla.

TILTA JACKET

Tilta on 3-kerroksinen kuoritakki, josta löytyy uutta Gore-Texin Active Shell kangasta, joka on erinomaisesti vettä pitävä sekä yllättävän hengittävä. Tilta on hyvin kevyt ja se on päällä jopa huomaamaton. Haglöfs on onnistunut vähentämään takin painoa ja takin pakkausvolyymiä innovatiivisella leikkauksella sekä mikroteippauksella. Myös Tiltassa on Krioksen tapaan DWR-käsittely pintamateriaalissa. Huppu on suuri ja sitä on mahdollista säätää tarpeen mukaan kolmeen eri suuntaan. Hupun lippa on mukavan suuri ja se on vahvistettu vaahtomuovilla. Leuka on usein takkien kanssa kovilla ja siks Hahlöfs on laittanut Tiltaan trikoisen leukasuojan ja säänkestävä vetoketju on suojattu Gore-Texin tuulisuojalla  (windstopper).

Takista löytyy kaksi suurta, myös säänkestävillä vetoketjuilla varustettua taskua, jotka toimivat säilytyksen lisäksi myös tuuletuskanavina. Takista löytyy myös sisätasku. Hihojen leikkaus on todella mukava, koska ne eivät ole liian leveät. Muotoiltujen hihojen lisäksi hihoista löytyy myös tarranauhalliset hihansuut, joilla saa tuulen pysymään poissa käsistä. Takahelma takissa on hieman pidennetty, jotta selkä pysyisi suojassa ja tämä tuli todistettua useissa eri tilanteissa pyöräilystä vaellukseen. Helmakiristys on näppärä, koska sitä pystyy säätämään yhdellä kädellä

Takki toimi loistavasti pyöräilyssä, juoksutiimin treeneissä, vaelluksessa sekä kuvaushommissa. Kuvaajamme Antti kummasteli hieman hupun kokoa ja säätöjä, mutta itselläni ei tämän kanssa ollut ongelmia. Ainakin takin väri maistui Antille ja hyvin hän takin kanssa sulautui maastoon. Ja sitten vedenkestävyys. Takki kesti helposti useamman tunnin kaatosateen ja pyöräillessäkin sen alle riitti 10°C:ssa vain muutama todella ohut paita. Juoksuun takki ei ehkä ole kaikkien optimaalisin, mutta siihen sitä ei ole tarkoitettukaan, mutta esimerkiksi lämpimämmillä syyskeleillä se on oiva taukotakki juoksussa.

Kuvat: Joonas & Haglöfs

Kommentoi

Kommentit