JoonasAnsaittu lepopäivä

Ensimmäinen kovempi viikko alkaa olla lopussa ja fiilis on todella korkealla. Juoksu maistuu, vaikka kelit ovatkin tehneet lenkeistä huomattavasti rankempia mitä kuvittelin. Alkuviikon treenit menivät vielä hyvin maltillisilla sykkeillä suhteessa vauhtiin, mutta keskiviikosta perjantaihin kelit rajoittivat vauhtia sekä kuluttivat energiaa enemmän kuin olisin arvannut. Eilinen kiihtyvä harjoitus veti viimeisetkin mehut ja ilta menikin aika koomassa. Huomenna olisi kuitenkin tarkoitus lähteä ulos tarpomaan pitkä lenkki, jossa tarkoituksena on vain juosta reilu kaksi tuntia fiiliksen mukaan. Ensi viikolla onkin sitten vuorossa ensimmäinen kovempi pitkä lenkki. Tämä päivä on mennyt aika mukavasti kuntopiirin ja huolellisten venyttelyiden parissa ja nyt alkaa olla paikat valmiina huomista varten. Tankkaus on tänään tarkoitus suorittaa yhdessä Helsingin kuumimmissa ravintolassa, Chef & Sommelierissä, eli kaiken pitäisi olla enemmän kuin hyvin huomisen suhteen.

Olen nyt vihdoinkin saanut kevään juoksuohjelman viimeisteltyä ja jaan sitä jatkossa aina muutaman viikon kerrallaan täällä Arctic Sport Addictsin sivuilla. Kuten jo aiemmin mainitsin, ohjelma on hyvin samanlainen kuin viime keväänä, mutta vain vauhdit ja matkat ovat kasvaneet. Tätä kautta tähtään luonnollisesti siihen, että saan perus- ja vauhtikestävyyteni paremmaksi. Ohjelma huipentuu toukokuussa juostavaan Helsinki City Runiin sekä vielä valitsematta olevaan maratoniin. Yhtenä mahdollisuuteni on toukokuun lopussa juostava Oulun maraton, koska se sopii ainakin kalenteriini. Keskeisin tavoite keväälle on kuitenkin vauhtikestävyyden parantaminen, jotta olisin syksyllä kunnossa juoksemaan maratonin 2:50:n pintaan.

Ensi viikko tulee olemaan mielenkiintoinen juoksun puolesta, koska pääsen tekemään puolet harjoituksista Brysselissä, minne suuntaan keskiviikkona. Tarkoituksena on tehdä mäkitreeni ja tempoharjoitus maanantaina ja tiistaina ja fiilistellä sitten enemmän kiihtyviä ja PK -lenkkejä Brysselin puistoissa ja kaduilla. Niistä sitten lisää ensi viikolla. Jesjes!

Joonas

 

Kommentoi

Kommentit