JoonasAika palata takaisin ohjelmaan

Viikko siinä meni, mutta nyt olo ja jalat alkavat olla kondiksessa ja voin palata takaisin ohjelmaan. Kolmen viikon sairastelun ja kevyemmän jakson jälkeen täytyy kuitenkin edelleen olla aika tarkkana, ettei volyymi ja vauhdit pääse karkaamaan käsistä.

Juoksin viime viikolla karvan vaille 90 kilsaa ja todella maltillisilla vauhdeilla. Muutamassa lyhyemmässä treenissä vauhdit nousivat hieman korkeammalle ja eilisen pitkän aikana juoksin myös tovin reipasta vauhtia, mutta mennyt viikko meni aika palauttavilla vauhdeilla. Jalat tuntuvat tällä hetkellä itseassa yllättävän hyviltä ja tämän päivän loppua kohti kiihtyvä kymppi matolla tuntui todella hyvältä. Tämä antaa paljon uskoa viimeiseen PK-kauden viikkoon, joka pitäisi olla jo yli 110:n viikko.

Viikko-ohjelmani tulee olemaan tällä viikolla todennäköisesti seuraavanlainen:

  • Maanantai: Kevyt 10km kiihtyvää matolla + kuntopiiri
  • Tiistai: Peruskestävyys 13-15km
  • Keskiviikko: Aamu – kevyt 8km / Ilta – Peruskestävyys 12km tai mäkitreeni
  • Torstai: Aamu: Peruskestävyys 12km + 6x20sek kiihdytyksiä / Ilta – kevyt 6km
  • Perjantai: Kiihtyvä 12-14km
  • Lauantai: Kevyt 27-30km
  • Sunnuntai Kevyt 10-12km

Eli volyymillisesti tarkoitus on nostaa kilometrit yli satasen (110-119km), mutta vauhdillisesti juoksen edelleen maltillisesti. Juoksen yhden tai kaksi PK-lenkkiä hieman reippaammin, muut taas ihan iisisti. Perjantain kiihtyvässä on tarkoitus saada keskivauhti sinne noin 4:00min/km tasolle ja ehkä jopa hieman alle, jos juoksu tuntuu hyvältä. Vastaavasti lauantaina taas yritän juosta pitkän aika maltillisesti, noin 4:40-5:00min/km.

PK-kausi on edennyt todella vaihtelevasti. Alku sujui todella hyvin, mutta sairastuminen sotki kuviot aika pahasti ja siksi ensi viikolla alkavat varhaisen laadun kausi jännittääkin aika paljon ja voi olla, että joudun ehkä alkuun ottamaan hieman maltillisemmin. Motivaation suhteen ei ole ongelmia, mutta en ole oikein varma siitä, miten jalat tulevat kestämään ja missä kunnossa vauhtikestävyyteni on. Saa nyt nähdä. Juostaan nyt ensin tämä viikko pois alta ja katsotaan mitä siitä seuraa.

Mukavaa viikonalkua!

Kommentoi

Kommentit