JoonasAika levätä

Vaikka viikko onkin harjoitusten intensiteetin suhteen ollut aika maltillinen olen saanut kokoon jo melkein 40 kilsaa. Kun otetaan päälle vielä sunnuntaina juostu reilu parikymppinen, olen juossut lähes 60 kilometriä viimeisen 4 päivän aikana. Viikkotavoitetta silmälläpitäen viikko näyttäisi menevän aika putkeen. Huomenna teen aamulla vähän reippaamman, noin kympin lenkin, lauantaina vähän iisimmän ja sunnuntaina pitkän eli 85 kilometriä pitäisi tulla mukavasti kasaan. Kilometrien lisäksi toinen positiivinen asia on se, että olen juossut kaikki lenkit reippaasti alle 150bpm:n keskisykkeillä! Maltillisia treenejä siis ja sen huomaa myös vauhdeistakin (ka. alle 10km/h). Varsinkin eilen oli niin messevä lenkki, kun juoksin ASA:n juoksutiimin kanssa iisin reilu 13 kilsaa vajaassa puolessatoista tunnissa. Keskisyke lenkillä oli 117bpm eli täydellisen matala. Näitä lisää kiitos!

Kilometrejä on kuitenkin tullut sen verran reippaasti, että tänään on pakko levätä ja huoltaa kroppaa eli luvassa on rullailua ilmastointiputkella ja dynaamista venyttelyä. Kokonaisuudessaan paikat ovat kuitenkin yllättävän hyvässä kunnossa ja kiva huomata, että hermotus alkaa toimia pikkuhiljaa niinkuin pitääkin. Juoksutekniikka on parantunut huimasta ja tähän suurin syy on se, että voimat pohkeissa alkavat pikkuhiljaa olemaan tasapainossa.

Loppuviikolla vauhdit tulevat kasvamaan ja on mielenkiintoista nähdä, mihin keskiarvot asettuvat viikon päätteeksi. Syy miksi olen kiinnostunut  keskiarvoista johtuu siitä, että ensi viikolla alkava maratonohjelmani tulee olemaan volyymiltään todella raskas ja suoraan sanottuna jännittää kuinka jalkani tulevat kestämään sen rasituksen. Ohjelman ensimmäiset kuusi viikkoa tulevat keskittymään vain volyymin kasvattamiseen ja PK-vaudin kehittämiseen ja sen takia on tärkeää saada alle paljon kilometrejä vaihtelevilla vauhdeilla, jotta uskallan aloittaa ohjelman. Onneksi volyymi kasvaa portaittain eli ei tarvitse ainakaan juosta koko joulua…

Nyt on kuitenkin loistava fiilis!

Kommentoi

Kommentit