Joonasadidas Supernova Sequence 5 Arctic Sport Addictsin testiin

Kirjoittelin vuoden alussa arvostelun Adidaksen Supernova Sequence 4:sta, joita testailin viime vuoden loppupuolella. Vaikka Sequencen ensituntuma olikin varsin mainio, ei se kuitenkaan loppupeleissä ollut minulle sopiva kenkä. Muun muassa ylipronaatiotuki ei ollut aivan niin maltillinen kuin, mitä aluksi kuvittelin. Sain hiljattain testiin Tämän vuoden mallin Supernova Sequencesta, joka on jo sarjassaaan viiden malli. Supernova Sequence 5 ei sinänsä pidä sisällään mitään järisyttäviä muutoksia, mutta kenkään on kuitenkin tehty muutamia pieniä ”twiikkejä”, joiden tarkoituksena on laajentaa kengän käyttäjäkuntaa.

Mitä nämä ”tviikit” sitten ovat? Ensinnäkin Supernova Sequence 5:n päällinen on uusittu. Päälliseen on lisätty mikrokuituista mokkanahkaa, jotta päällisestä tulisi pehmeämpi ja jotta se toimisi paremmin myös rullatessa. Kengän lestiä on taas muutettu niin, että jalan etuosa päkiästä eteenpäin istuisi aiempaan paremmin. Kantakapin rakenne on myös muutettu. Pidollisesti Supernova Sequence 5:sta on muutettu niin, että kengän ulkopohja on rakennettu jo muutamista muista adidaksen malleista tutun Continentalin kumin, jonka pitäisi lisätä pitoa noin 20%:n verran. Painollisesti Sequence seuraa muissa adidaksen malleissa jo huomattua linjaa eli myös siitä on höylätty hieman painoa pois. Pronaatiotuki on myös muuttunut. Sen kokemat muutokset perustuvat sukupuoleen eli muutokset ovat hieman erilaisia naisten ja miesten malleissa.

On kaiken kaikkiaan mielenkiintoista nähdä, miten Supernova Sequence 5 on muuttunut edeltäjästään ja voivatko muutokset laajentaa kengän käyttäjäkuntaa?

Kommentoi

Kommentit