JoonasAdidas Supernova Glide 4 – mielenkiintoinen uutuus

Adidaksen kestosuosikki, Supernova Glide, on jo pitkään ollut Adidaksen Supernova malliston suosituin kenkä Suomessa. Kengän perusvarmat ominaisuudet, hyvä vaimennus ja istuvuus yhdistettynä erinomaiseen hinta-laatu -suhteeseen, ovat taanneet Supernova Glidelle paikan monen suomalaisjuoksijan jalassa. Viimeisen malli, Supernova Glide 4, sisältää edelleen kaikki edellä mainitut ominaisuudet, mutta tuo mukanaan myös mielenkiintoisia uudistuksia.

Ensinnäkin Supernova Glide 4 on edeltäjäänsä huomattavasti kevyempi. Glide 4:n paino on noin 310 grammaa (US 9), kun sen edeltäjä painoi vielä noin 345 grammaa. Kengän painosta on siis lähtenyt noin 10%, mikä on suuri ja monien toivoma uudistus. Painoa ja vaimennusta löytyy edelleen riittävästi, mikä takaa kengän sopivuuden hyväksi harjoituskengäksi. Kannan ja päkiän välinen ”droppi” on edelleen 12mm, joka on aika standardisettiä supernova -mallistossa, tosin kengän pohjasta on raastettu millin verran korkeutta pois paremman alustatuntuman saamiseksi.

Kengän koko on standardikokoa eli mediumia. Tosin kannattaa muistaa, että Adidaksen koko on yleisesti ehkä aavistuksen mediumia pienempi eli kenkä on suhteellisen kapea kannasta sekä holvikaarien kohdalta sekä matala varvasboksin kohdalta. Materiaalit ovat myös pysyneet suurin piirtein samanlaisina, vaimennukset ovat rakennettu adiPrenen ja adiPrene+:n sekä CMEVA:n (puristettu EVA) pohjalle. Päällinen on hengittävä ja myös läppä on entistä hengittävämpi.

Omat ensifiilikset kengästä ovat hyvin positiiviset, pieni kevennys ei tässä tapauksessa vie poispäin Gliden käyttötarkoituksesta eli harjoituskengästä. Aavistuksen kevennetty ja madallettu kenkä omaa varmasti paremmin alustatuntuman ja vie askelta paremmin eteenpäin. Vaimennusta on kuitenkin riittävästi tiheämpäänkin harjoituskäyttöön ja raskastekoisemmillekin juoksijoille. Kenkä on suunnattu neutraalille tai supinoivalle askeleelle ja se ainakin ensituntumalta tuntuikin kiertolöysemmältä. Myös kengän etuosa tuntui hyvin rullaavalta. Monet juoksukaverini ovat jo allekirjoittaneen lisäksi ilmaisseet kiinnostuksensa kenkää kohtaan eli arvostelu kengästä on tulossa varmasti, tavalla tai toisella. Pohditaan sitten tarkemmin ominaisuuksia, kun saadaan kengällä muutama sata testikilometriä alle.

Joonas

Lähteet ja kuvat: runningwarehouse & adidas

 

2 comments

Kommentoi

Kommentit