Joonasadidas energy boost – juoksukenkämaailman mullistaja?

adidas julkisti viime viikon keskiviikkona mielenkiintoisen juoksukenkämalliston, boostin. Vaikka monet tiesivät malliston ensimmäisen mallin, energy boostin, tulosta kauppoihin, pysyi se kuitenkin hämmästyttävän hyvin salassa sosiaalisessa mediassa ja esimerkiksi jutut jenkkiläisissä juoksublogeissa loistivat poissaolollaan. Tilanne on kuitenkin muuttunut, ja nyt juttua alkaa jo löytyä vaikka mistä.

Pääsin mukaan testaamaan energy boostia hieman etuajassa ja tarkempi arvostelu kengästä onkin luvassa jo hyvin pian eli ensi viikolla. Olen nimittäin ehtinyt juosta kengällä jo lähes 600 kilometriä ja nyt muistiinpanot pitää enää koota valmiiksi arvosteluksi. Moni voi kysyä, miksi olen juossut kengällä näin paljon pelkkiä testejä varten ja vastaus tähän löytyy kengän välipohjasta.

Mallisto on nimittäin saanut nimensä boost-välipohjasta, joka koostuu sadoista paisutetuista TPU-paloista, jotka ovat koottu yhteen. Näin on saatu luotua välipohja, joka ei vain vaimenna, vaan myös vapauttaa vaimennuksessa syntyvän energian ponnistukseen. Materiaalia on kehitetty saksalaisessa yliopistossa useamman vuoden ajan ja adidaksen pitkän aikavälin tavoitteena on ilmeisesti korvata perinteinen EVA eri muodoissaan boost-välipohjalla. boostin väitetään nimittäin kestävän suurempaa lämpötilanvaihtelua kuin EVA ilman, että se menettäisi ominaisuuksiaan. Tämä ja boost-energiakapseleiden yleisesti pidempi ikä lupaavat kieltämättä paljon, mikä kiinnostaa varmasti juoksijoita.

Onko kyseessä vallankumous kenkäteknologiassa? Sitä en osaa vielä sanoa, mutta pääsette lukemaan mielipiteeni ensi viikon arvostelussa.


Screen Shot 2013-02-14 at 1.42.31 PM
boost-malliston ensimmäinen malli on tulossa kauppoihin helmikuun lopussa ja malliston seuraavat mallit adistar ja adizero myöhemmin tänä vuonna. adidas energy boostiin on mahdollisuus päästä tutustumaan ASA:n GoExpo2013 messuosastolla 8.-10.3.2013. Kannattaa tulla nykimään hihasta ja kysymään lisää tuotteesta!