JoonasAdidas Adizero Rush – kenkä juoksuun ja muuhun cardio-harjoitteluun

Ja taas mennään.

Adidas on julkaissut jälleen yhden todella kevyen juoksukengän, Adizero Rushin, joka on suunnattu sekä juoksuun että muihin niin sanottuihin cardiolajeihin. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa toiminnallisuuden ja käytettävyyden suhteen on vaikea selvittää ilman kengän kunnollista testaamista, mutta ainakin kuvien perusteella kenkä vaikuttaa pieneltä taskuraketilta. Kengän suhteellisen matala profiili vaikuttaa mielenkiintoiselta ja uskon, että se voisi toimia hyvin varsinkin vauhdikkaammissa juoksuharjoitteissa. Myös kapea kanta vaikuttaa hyvältä. Selvää on kuitenkin se, että kenkä tuskin on kaikkia harjoituksia ja juoksijoita varten, mutta eihän kaikkia voi miellyttää. Toisaalta jokaisen juoksijan kannattaa myöntää omat rajansa eli kaikki kengät eivät ole juuri sinua varten…

adidas-adizero-rush-1

Kuvista voi nähdä myös kevennetyn välipohjan, jonka alta pilkottaa Addun uutuus, Sprint Frame, joka toimii kenkää jäykentävänä tekijänä. Sprint Frame on koko pohjan mittainen jäykenne, jonka ansiosta kevyestäkin kengästä on mahdollisuus saada tukeva. Adidaksen edustaja kertoi minulle Intersportin ostopäivillä, että Sprint Frame tulee olemaan jatkossa monessa Adizero -malliston kengässä. Ainakin käsituntumalta jäykenne tuntui mielenkiintoiselta, koska se ei jäykistänyt kenkää merkittävästi, mutta kuitenkin niin, että kevytkin kenkä pysyi tasapainoisena ponnistusvaiheessakin. Tämä nyt on kaikki pelkkää spekulointia, mutta täytyy sanoa, että kiinnostus kasvaa Adidaksen tuotteita kohtaan entisestään. Uudistukset vaikuttavat siltä, että Adidas todella panostaa tuotteidensa kehittämiseen.

adidas-adizero-rush-2

Perustietoa kengästä:

  • n. 212gr (US9)
  • Synteettinen päällinen
  • Koko pohjan adiPrene+ vaimennus
  • Koko pohjan Sprint Frame tukirakenne
  • Ohut ja kestävä pohja
Adizero_rush_2

Vaikea sanoa, koska Rush saapuu Suomeen, mutta tällä hetkellä tuotteen ympärillä on aikamoinen hype Jenkeissä. Perinteisesti Adizero malleja on tipahdellut Suomeen aina yksitellen, noin vuoden jenkkejä jäljessä.

Tässä vielä video, josta voi saada paremman kuvan siitä, mistä Rush koostuu ja miten kengästä on onnistuttu tekemään niin kevyt:

 

 

(Kuvat: Adidas.com & nicekicks)

Kommentoi

Kommentit