JoonasLepoviikolla on aikaa tutustua adidaksen adizero boston boostiin

Lepoviikko alkoi aika flunssaisissa merkeissä eli lepoa on luvassa vielä enemmän kuin oli tarkoitus. Se ei toisaalta haittaa, koska mittariin on kertynyt vajaan kuukauden aikana merkattuja kilometrejä reippaasti yli 1000 kilometriä eli paikat tarvitsivatkin jo hieman lepoa ja tarkennettua huoltoa.

Lepoviikko antoi mukavasti aikaa kirjoitella myös muista asioista ja tänään on luvassa ensifiiliksiä adidaksen syksyllä kauppoihin saapuvasta adizero boston boostista. Loppuviikosta on tulossa juttua taas uudesta biomekaniikkaan liittyvästi start-upista.

Boston boost on kenkä, jota monet juoksijat ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa. Perinteinen Boston on ollut monelle luotettava traineri tai jopa kisakenkä. Itse olen käyttänyt neutraalia bostonia aiemmin pidemmillä vauhtikestävyyslenkeillä ja peruskestävyydessä sekä tietenkin pitkillä lenkeillä. Adios boostin tultua kuvioihin bostonin käyttö on kuitenkin jäänyt vähemmälle, koska adios boost on sopinut itselleni melkein lenkille kuin lenkille. Nyt tilanteeseen saattaa tulla muutos.

Adizero boston boost on edeltäjäänsä kevyempi ja sen profiili tuntuu matalemmalta. EVA:n osuus kengän kärjessä on selkeästi suurempi adios boostiin verrattuna, joka on parilla kevyellä lenkillä tuntunut todella responsiiviselta yhdistettynä keskiosan ja kantapään boostin kanssa. Kovempi EVA yhdistettynä pehmeämpään boostiin antaa tuntuman, että kengän droppi ei voisi olla 6-8:aa millimetriä enempää, vaikka se todellisuudessa onkin 10mm. Toinen merkittävästi päkijuoksuun vaikuttava uudistun on kannan koko. Se on normaaliin bostoniin verrattuna huomattavasti kapeampi ja matalampi, minkä lisäksi kengästä on poistettu kanta-askelta ohjaava formotion kantapää. Myös kengän päällinen on uusittu ja se vastaa nyt enemmän boost–malliston muita kenkiä. Nauhoitus ei jatku aivan niin pitkälle kuin adios boostissa ja varvasboksi on hieman korkeampi ja tilavampi.

Adidas adizero boston boost vaikuttaa todella hyvältä kengältä. Uskon, että se voi hyvinkin korvata monta muuta kenkää niin, että tulevaisuuden kenkärosteri treeneissä koostuisikin vain adios boostista ja boston boostista. Ja mahdollisesti myös ensi vuonna ilmestyvästä tempo boostista. Ensifiilikset kengästä ovat enemmän kuin positiiviset, mutta ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Kenkä pitää vielä testata kunnolla ennen arviointia. Lisäksi odotan vielä kengän tarkempia speksejä, jotta voi paremmin verrata sitä muihin boost–malliston kenkiin sekä tietenkin edeltäjäänsä.

2 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Hei, Olen vannoutunut Boston juoksija, tosin en ole testannut adios boostia ja luulen, että se sopisi myös minulle hyvin. Boston on toiminut mulla ihan kaikenlaisilla lenkeillä ja katukisoissa. Tykkään sen napakasta juoksutuntumasta ja kenkä on silti kevyt ja rullaa mun askeleella kun unelma. Nyt pelottaa, onko Boston boostin tuntuma paljon pehmeämpi kuin edeltäjänsä, johtuen boost välipohjasta? Mulla on myös ne ihan ekat energy boostit ja ne on jääneet kaappiin pölyttymään johtuen liian pehmeästä juoksutuntumasta, ne on paljon painavammat ja päällisen kangas liian joustava. Ei vaan ole sopinut mulle se eka boost kenkä yhtään.

  Pakko kai nää bostonit on kokeilla tai sit ostaa adios boostit,uudet kengät on kuitenkin hankittava seuraavan maratonin jälkeen. Amsterdamiin lähden kuitenkin vanhoilla bostoneilla ja pelaan varman päälle. Osaatko sanoa koosta mitään, vastaako boston 4 kooltaan boston 5 kenkään. Kiitos paljon jos jaksat vastata!

  • Moikka Saana,

   testit ovat vielä hieman kesken, mutta vaikuttaa siltä, että kenkä on hieman pehmeämpi. Tämä ei ole kuitenkaan ollut ainakaan itselleni ongelma, vaan kenkä on tuntunut pikemminkin paljon paremmalta edeltäjäänsä nähden. Kenkän etuosa on edelleen EVAa eli päkiäjuoksussa tuntuma on vähintäänkin yhtä hyvä kuin edeltäjissä. Tästä johtuen myös kengän droppi tuntuu paljon maltillisemmalta kuin luvatta 10mm. Ja itse tykkään siitä, että formotion-palikka on otettu pois kannasta. Arvostelua on tulossa myöhemmin tämän kuun lopussa tai lokakuun alussa, mutta tässä vaiheessa voin jo sanoa, että päivitys on onnistunut. Ja koon suhteen sanoisin, että kenkä on hyvin samankokoinen ainakin pituuden suhteen. Lesti vaikuttaa hieman erilaiselta edeltäjäänsä verrattuna lähinnä leveyden ja kengän kärjen muodon suhteen. Eikä mitenkään huonompaa suuntaan.

   Eikä adios boost 2:n ole myöskään huono vaihtoehto. Itse rakentaisin kuitenkin näistä kahdesta kengästä kombon eli adios kovempiin treneihin ja kisoihin ja boston sitten treenikengäksi peruskestävyyteen ja pidemmille lenkeille.

   Toivottavasti tämä nopea vastaus jeesasi.