Joonas2XU:n toinen tuleminen

Yhä useammin urheilijat valitsevat lajiinsa pelkän teknisen vaatteen lisäksi tai sijasta kompressioasun. ASA on päässyt testaamaan viimeisen vuoden aikana aika kattavan määrän erilaisia kompressiotuotteita niin Skinsiltä ja GoCoColta kuin Sigvarikselta. Yhteenvetona voin sanoa, että kompressiotuotteiden suosion kasvuun on vaikuttanut niiden rrinomainen istuvuus ja käyttömukavuus, lämmönsäätely, joustavuus sekä lihasten tuenta, unohtamatta niiden tuomia etuja palautumiseen. Nämä ovat usein myös tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat kompressiotuotteiden valintaan.

Kompression suorat vaikutukset kehoon ovat ne, että se parantaa verenkiertoa ja tukee lihaksistoa optimaalisesti. Tämä merkitsee parempaa kestävyyttä, suoritustehoa, palautumista sekä loukkaantumisten ennaltaehkäisyä. Hyötyjen saavuttaminen on kuitenkin suoraan yhteydessä siihen, että käyttäjä valitsee oikean koon.

2xu compressiovaatteet

Saimme yhteydenoton loppusyksystä Suomessa vielä suhteellisen tuntemattomalta kompressiovaatevalmistajalta 2XU:lta, joka on tekemässä uutta tulemista Suomeen. 2XU:ta on ollut aiemminkin mahdollista saada muutamasta paikasta, mutta selkeästi jokin on tökkinyt, koska tuotteita ei ole juuri näkynyt ja puhumattakaan siitä, että niistä olisi kirjoitettu jotain. 2XU on nyt ottanut uuden lähdön Enjoy Sport Finlandin kautta, jonka emoyhtiö on Enjoy Sport Norway, joka omistaa oikeudet myös ainakin Ruotsiin. Tämä saattaa olla toimiva rakennelma, koska näin 2XU voi laittaa jatkossa kokonaisuudessaan enemmän paukkuja tuotteidensa mainontaan, parantaa logistiikkaa ja niin edespäin. ASA toivottaa 2XU:n jälleen tervetulleeksi Suomeen, koska on aina positiivinen asia, kun saamme uuden tuotteet markkinoille, joka on ennen pitänyt käytännössä tilata ulkomailta.

ma1940b-full

Arctic Sport Addicts sai mahdollisuuden testata nyt markkinoille tulleita kompressiotuotteita oikean olen takaa. Olemme päässeet testaamaan pitkiä kompressiopaitoja ja -housuja niin normaalilla- kuin talviurheiluun suunnitellulla thermal-kankaalla. Näiden lisäksi saimme testiin myös pohjakompressioita, kompressiosukkia sekä hieman harvinaisempia reisikomrpessioita sekä koko jalan mittaisia kompressioita. Ensi vaiheesa 2XU on tuomassa Suomen markkinoille lyhyt- ja pitkähihaiset paidat ja housuista lyhyet, pitkät sekä 3/4-mittaiset. Näiden lisäksi markkinoille ovat tulossa pohjekompressiot sekä kompressiosukat. 2XU:sta on luvassa lisää lähiviikkojen aikana, kun olen saanut testit raportteineen valmiiksi.

2XU on australialainen urheilu- ja kompressiovaatteita ja varusteita valmistava firma. 2XU kompressiovarusteet ovat kehitetty yhteistyössä huippu-urheilijoiden ja urheiluinstituutioiden kanssa. 2XU:ta tuo Suomeen Enjoy Sport Finland.

Kuvat: 2XU ja Enjoy Sport Finland

5 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Hienoa! Muutaman vuoden 2XU:n kamoja käyttäneenä en voi kuin suositella. Täyspitkät kompressiotrikoot sekä pitkähihaiset paidat ovat olleet mun valinta syksy- ja kevätjuoksukaudet samoin kuin ohut, tuulenpitävä takki. Kesällä taas ilman kompressiota shortsit ja hihattomat paidat. Tuotteet ovat toimivia ja tyylikkäitä, ja mukavaa kun on merkki jota ei joka polulla tule vastaan. 2XU:n tuotteiden thermal-versioista totean että sopivat ehkä alimmillaan 0-kelillä juoksemiseen. Tilasin omani aikoinaan Brittiläisestä webbikaupasta mutta sieltä valmistajan tuotteet katosivat viime vuona. Hyvä jos voisi jatkossa hankkia lähempää.