LauraVauhdikas syksy – toivottavasti myös juoksuaskel!

Viikko on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Sain heti kärkeen tiedon, että pääsen jälleen koulunpenkille, tällä kertaa syventämään tietoja ravitsemustieteen opinnoilla. Oikein mieluista vaihtelua jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen päästä kiinni yliopisto-opintoihin, vaikkakin jo etukäteen voi sanoa, että syksyn aikataulutus meni täysin uusiksi. Opinnot starttaavat jo syyskuussa ja osuvat tietenkin samaan iltaan esimerkiksi prjctAmsterdam -maratontreenien kanssa. Vaatii sumplimista siis jälleen, koska kahdessa paikkaa ei kuulemma pysty samaan aikaa olemaan, vaikka niin kovasti haluaisinkin! 😀

ASA_laura_12.jpgASA_laura_22ASA_laura3_1920.jpg

Maanantaille osui ensimmäinen syksyinen päivä, jota tieto opintojen aloittamisesta piristi kummasti. Sen verran kirpaisee kuitenkin tämä yhtäkkinen syksyn tulo (vaikka uskonkin vielä kesäisiin päiviin!), että sateinen sää vei tekemään juoksutreenin matolle. Puoli tuntia suht leppoisaa kirmailua, jonka loppuun 6 lyhyttä avaavaa spurttia. Harjoituksen tavoitteena oli avata jalat ja valmistella ne tiistain kovaan treeniin Eltsulla. Kotona illalla ehdin tehdä vielä huolelliset rullailut ja venyttelyt jaloille.

ASA_laura_11.jpgASA_laura_10

Tänään tiistaina Amsterdamissa maratonille osallistuville oli luvassa seuraavanlainen numeroyhdistelmä: 4-6x 1000 m kahden minuutin palautuksilla sekä 4-5×400 m kolmen minuutin palautuksilla. Itse tein ensimmäisiä 4 ja jälkimmäisiä 5 kpl. Hyvä fiilis oli jälleen yhdessä treenailla, vaikka jaloissa painoi jostain syystä todella paljon. Treenin jälkeen jalat tärisivät, joten selkeästi jotain erilaista ärsykettä tuli jälleen tehtyä.

Elokuun loppuun tuli vielä mukava yllätys, kun sain kyselyn osallistua Midnight Runiin 30.8. Peak Performancen juoksijana. Peak Performance profiloituu itselleni enemmän laskuvaatteiden ja kuorivaatteiden kautta, mutta he panostavat tällä hetkellä myös kattavasti juoksuvaatteisiin. Totta kai olen mukana vaatteita testaamassa, mutta innolla mukana myös Midnight Runissa, jossa en ole aiemmin juossut.

ASA_laura_9

Varovaisin tavoittein sinne lähden, sillä alla on kahden päivän NRJ Workout 29.-30.8., jossa tarkoitus on vetäistä ihan kunnon treenit, ainakin perjantaina. Näin ollen odotuksena ei ole varsinaisesti kympin ennätystä lähteä pinkomaan. 😉 Amsterdamiakaan varten ei ole ehkä järkevä veto, vaikka mielenkiinnolla odotankin, koska en ole varsinaisesti koskaan 10 km ”kisassa” juossut.

Tarinan opetus näyttää olevan siis se, että kivoja juttuja on luvassa, mutta miksi ihmeessä ne osuvat aina samoille ajankohdille!? 😀

Mukavaa treeniviikon jatkoa!

Kuvat: Markku Lempinen

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Minä olen vain nauttinut kun olen päässyt tuonne syksyiseen vesisateeseen juoksemaan! 🙂 jotenkin tuntuu askelkin kevyemmältä.

    • Näin se onkin! Alkuun kylmyys ja vesisade iskevät päin naamaa, mutta kun pääsee kesähaikeudesta eroon, syksy ja varsinkin syyslenkit ovat ihan parasta 🙂