LauraPakkasviikkojen liikunnat

Luvassa pieni treeniyhteenveto 🙂

Tammikuussa on pidellyt melko talvisia säitä ja muutamana päivänä olen vetäytynyt pakkasta pakoon sisätiloihin ja tehnyt treenit pyörällä/ lihaskuntotreeniä kotona. Kipurajana juoksulenkeille olen pitänyt -20 astetta ihan maksimissaan ja hiihdossa -15 alkaa olla jo luiston kannalta nihkeää. Keli on tuntunut välillä niin kylmältä, etten ole nähnyt mitään syytä, miksi pitäisi rimpuilla kovilla pakkasilla väkisin ulkona, kun on muitakin mahdollisuuksia.

Viime viikolla sää oli jo kuitenkin inhimillinen ja oli aika korkata hiihtokausi! Viime viikon torstaina kävin hakemassa tuntumaa 10 kilometrin lenkillä Paloheinässä ja perjantaina oli pakko päästä ladulle uudemman kerran, saldona reilu 8 kilometriä. Sunnuntaina hiihtelin jo vähän pidemmän, 15 kilometriä ja rapiat.

Vauhdeiltaan hiihto on ollut kovin maltillista, syke sen sijaan on heilunut tapissa. Tai siltä se on tuntunut, vaikka data onneksi kertoo vähän toista. Hiihto on kuitenkin niin kokonaisvaltainen laji, että on todella pitänyt laittaa koko kroppa peliin, varsinkin ylämäissä, joita Paloheinässä (onneksi) löytyy. Niitä löytyy kuulemma myös Finlandiahiihdon reitiltä.

IMG_6189

Pikkuhiljaa alkaa tekniikka palautua mieleen sekä rytmi ja luisto potkuihin löytyä. Parilla ensimmäisellä hiihtokerralla en meinannut millään jaksaa luistella pisimpiä mäkiä ylös asti, mutta jo sunnuntain treenissä alkoi jerkkua löytyä sekä jaloista että käsistä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että on lihaksissa tuntunut!

Ihan mahtava, monipuolinen laji – koukussa ollaan jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen!

Hiihtokausi ei sinällään startannut yhtään liian aikaisin, sillä Finlandiahiihto lähestyy! 😀 Sitä ennen pitäisi ottaa hiihto haltuun ja kerryttää kilometrejä riittävästi ennen tapahtumaa, että kroppa ehtii tottua uuteen lajiin. Tuolla 50 kilometrin matkalla myös hiertymät ovat varmat, mikäli varusteet eivät ole kunnolla sisäänajettu. Pieni tekniikan hiominen ei ole missään nimessä turhaa, vaikka yllättävän nopeasti siitä ensimmäisestä lenkistä onkin tekniikka muistunut mieleen.

IMG_6193

Hiihdot jatkuivat jo tänään, kun hiihtelimme Heidin kanssa reilun 16 kilometrin verran. Samalla sain maagisen 50 kilsaa kasaan neljässä päivässä – joka n. kuukauden päästä pitää hiihtää samalta seisomalta. 😀

Huomenna vetäisen kyllä vaihteeksi lenkkarit jalkaan.

Reipasta pakkasviikon jatkoa,

Laura

Kommentoi

Kommentit