Talviviikon tunnelmia

Kaikki palstat ja foorumit ovat tällä hetkellä täynnä asiaa ja puhetta talviliikunnasta. Yksi vetää lenkkiä -30 asteen pakkasessa ja toinen pakenee salin lämpöön. Talvi tuo pakotetusti vaihtelua normaaliin treenirutiiniin. Juoksu on raskaampaa sohjoisessa maastossa ja matolla ehkä ihan erilaista kuin mihin olet tottunut. Eteläsuomeenkin on saatu muutamia hiihtolatupätkiä ja luisteltu on jo tovin aikaa.

Miten sen nyt kauniisti sanoisi. En niin kamalasti tykkää. Elämäntapani ja liikuntafilosofiani kun perustuu aktiiviseen arkeen, nostaa kovaksi äitynyt pakkanen ja lumiset pyörätiet arkiliikunnan riman hieman korkeammalle kuin tarvitsisi. Minulle sopisi se kaikista parhaiten, että aamulla voisin vetää alimmaiseksi kerraston, jossa voin juosta tai pyöräillä töihin ja asioille. En ole missään nimessä lukujärjestys -tyyppinen liikkuja, joka suunnittelee salikassin sisällön hyvin ja käy suunnitelmallisesti samoilla jumppatunneilla tms. Katselen enemmänkin jokaista päivää palapelinä, jonka siirtymät ja vapaat hetket pyrin hyödyntämään liikkumiseen.

Vaikka vallitseva talvitilanne ei ole lempikauraani, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin lintsannut liikunnan suhteen. Päinvastoin. Harmittaa vaan kun helpot rutiinit muuttuvat monimutkaisiksi. Ennen paukkupakkasia ehdin tällä viikolla juosta ulkona parikymmentä kilometriä ja sittemmin olen vetäytynyt sisätiloihin suorittamaan juoksua ja jumppaa. Salitreenin lisäksi olen tehnyt joinain aamuina kahvakuulatreenin. Mikäli kaipaat ideoita kahvakuulan heilutteluun, suosittelen esim. tätä Fit:in sivulta löytyvää pikatreeniä kahvakuulalla. Tätä tehdessäni olen miettinyt, että millaisilla kilomäärillä muilta naisilta nousee tuo yhden käden pystypunnerrus x 100?

Korkkasin mattojuoksukautenikin ja kamalaahan se oli. Vaatii siis revanssia ja psyykkausta. Matolle menijöiden kannattaa ehdottomasti tutustua Joonaksen ajatuksiin mattojuoksusta, sillä ne ovat sekä fiksuja, että kannustavia ja ulkoilijoiden taas Lauran kattavaan katsaukseen kerrospukeutumisesta. Itse luotan vuodenajoista toiseen juuri kerrospukeutumiseen ja suosin mahdollisimman paljon merinovillaa eri paksuisissa kerroksissa. Tavallisessa hyötyliikunnassa puen paksummat villahousut useimmiten trikoiden päälle, nykyään saa todella kauniita ja kivoja villiksiä kotimaisilta  yrityksiltä. Omat suosikkini ovat Uhanan printtivillahousut, jotka ajavat usein minulla paksumman ulkohousun virkaa esim kuori tai toppahousun sijaan ja Vieton villaleggingsit heijastinyksityiskohdilla. Haaveissa olisi kaupunkikäyttöön myös Vieton uudet Villabaggyt. Olen siis pro -villavaatetyyppi ja parhaat kerrastoni ovat myös villaa. Villassa ihanaa on myös se, että luonnostaan antibakteerinen materiaali selviää usein pelkällä tuuletuksella ja näin vaate säilyy hyvänä pitkään, ilman hajuja.

Käväisin myös Shimanolla hakemassa kaksi Eliten traineria, eli harjoitusvastusta testiin. Testiin tulleista trainereista löytyy juttu ASA:n puolelta. Odotan innolla pyörän kiinnittämistä toiseen näistä ja kevyttä rullailua lämpimissä sisätiloissa, heh! Suunnitelmissa on Eliten harjoitusohjelman hyödyntäminen, lähtötasotesti ja tämän perusteella luodun kuukauden mittaisen harjoitusohjelman läpi polkeminen. Tämän kanssa starttailen todennäköisesti huomenna illalla.

ASAn puolella tuli myös ihmeteltyä mieletöntä ”äytissi” -asiaa kun OM Signal esitteli viime viikolla maailman ensimmäiset älykkäät rintaliivit!

Ensi viikolle on suunnitteilla siis tarineria ja hiihtoa. Paloheinän latu ja luikkasukset polttelevat kovasti. Edessä on nöyrä paluu ladulle, mutta ah, se on mahtavan tehokasta ulkoliikuntaa näillä keleillä! Ehkä skippaan salitreenit kokonaan, sillä keli näyttää toistaiseksi ihan täydelliselle hiihdon suhteen ja sisällä tulee tahkottua traineria pakosti.

image1

Niin vielä! Kuusivuotiaan kunniaksi tuli leivottua muutama suklaakakku loppiaisena. Raakakakku oli tällä kertaa moussekakku, joka onnistui todella hyvin. Tähän liittyen alkaa ensi viikolla vielä yksi uusi yhteistyöprojekti, jonka mukana tässä blogissa tulee näkymään normaalia enemmän ruokajuttuja.

Näkemisiin siis ja kantakaahan mukananne minua parempaa talviliikunta-asennetta 😉

<3 Noora

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kommentit