Kirje joulupukille – Ernon joululahjatoiveet

Hyvä JP,

En usko, että minulla voisi koskaan olla liikaa urheiluvälineitä. Uudet varusteet tulevat tarpeeseen vanhojen kuluessa ja etsin mielelläni tietoa itselleni sopivista tuoteuutuuksista. Priimat varusteet ja niiden testaaminen tuovat myös lisää motivaatiota harjoitteluun. Nämä kolme nousevat toivelistani kärkeen:

Bell Javelin tai Giro Attack -aerokypärä

Aerodynaamisuus on pyöräilyssä erittäin tärkeää. Pienempään ilmanvastukseen voidaan vaikuttaa mm. aerodynaamisella pyörän rungolla, korkeaprofiilisilla kiekoilla, ajoasennolla ja aerodynaamisella kypärällä. Tuulitunnelitestauksilla voidaan laskea eri aerodynaamisten osien myötä säästettyjen wattien hinta. Tutkimusten mukaan aika-ajotankojen jälkeen parhainta vastinetta rahoilleen saa aerokypärästä. Ykköstoiveeni joulupukilta on siis uusi pyöräilykypärä!

Giro Air Attack

Giro Air Attack

Bell Javelin

Bell Javelin

Perinteisen hiihtotavan suksipaketti

Talviset juoksutreenit haluan kelien salliessa korvata perinteisellä hiihdolla. Ongelmana on, että en omista perinteisen hiihtotavan suksia. Haluaisin hyvän kuntohiihtäjälle sopivan perusmallin, joka olisi myös helppohoitoinen. Ilmeisesti nykyään löytyy jo hyviä perinteisen suksia, jotka ovat suhteellisen huoltovapaita eli pito- ja luistoaineiden kanssa läträäminen jäisi mahdollisimman vähiin. Sukset pääsisivät myös Finlandia-hiihtoon kanssani.

 

Karhu. Optigrip. Kuva: fortesport.fi

Karhu Optigrip. Kuva: fortesport.fi

Triathlonspesifit pyöräilykengät ja uudet polkimet

Triathlonpyörässäni on tällä hetkellä vanhat polkimet, jotka ovat jo parhaat päivänsä nähneet, ja pyöräillessäni käytän vanhoja Shimanon maantiekenkiä. Kenkiin olen ollut kyllä tyytyväinen, mutta haluaisin paremmin triathloniin sopivat monot. Kolmantena toiveenani ovat siis uudet polkimet ja kengät. Lestini on aika kapea ja siksi toivekenkäni on Sidi T3.

Shimano PD-9000 -polkimet.

Shimano PD-9000 -polkimet.

Sidi T3 -pyöräilykengät.

Sidi T3 -pyöräilykengät.

 

Toisaalta varusteiden lisäksi myös palvelut tulisivat tarpeeseen. Erinomaisia lahjoja olisivat muun muassa kausikortti Yoga Nordicin joogatunneille tai lahjakortti Helsingin Urheiluhieronnan Tuukan käsittelyihin!

– Erno

Kuvat: Giro, Bell, Shimano, Sidi ja Fortesport

Kommentoi

Kommentit