Kirje joulupukille – Tuukan joululahjatoiveet

Rakas Joulupukki, tänä vuonna olen käyttäytynyt kiltisti. Syönyt lautaseni tyhjäksi (melkein joka kerta) enkä ole kiroillut (hirveästi). Olen saattanut sanoa muutaman kerran tuhmasti lähimmäisilleni, mutta vain siksi, että tunnen oloni turvalliseksi heidän seurassaan. Ohessa vaatimaton toivelistani tulevan joulun lahjoista. Mielessäni korkeimmalla sijalla on tietenkin jalompia aatteita. Ihmisille ruokaa ja vettä, ahneus pois sekä onnellinen ja terveellinen arki kaikille.

…Mutta. En malta kuitenkaan olla lisäämättä listaan muutamaa hieman turhamaisempaa asiaa, jotka lisäisivät hieman iloa arkeeni.

1

 Millet_:Trilogy_Down_JKT

Listani kärkeen pääsee messuilta tuttu uusi tuttavuus: MILLET  TRILOGY DOWN TEK JKT. Ostaessani teknisiä vaatteita kiipeilyyn tai haastaviin keleihin, huomaan päätyväni useimmiten Ranskalaisen Milletin varusteisiin.  Tänä vuonna SkiExpoilla minulle esiteltiin uusi untuvatakki: TRILOGY DOWN TEK JKT. Takin untuva on anti-mikrobia, ja anti-bakteerisen polymeerikäsittelyn ansiosta vettähylkivää. Tämä tarkoittaa sitä, että saan untuvan ansiosta lämpimän, kevyen sekä pieneen kokoon pakkautuvan takin, joka ei säikähdä kosteutta. Takkia voi pitää kuoritakin alla ilman, että kehosta haihtuva kosteus pääsee kastelemaan untuvan. Maahantuojan edustajan mukaan takkia voi käyttää huoletta myös kevyessä sateessa. Nostalgiaa tuomaan takin hihaan on laitettu Milletin alkuperäinen logo.

 

2

Bitlock - älykäs lukko

Bitlock – älykäs lukko

 

Toiselle sijalle listalla pääsee BitLock. Se on on polkupyörän lukko, joka aukeaa älypuhelimella. Applikaatio kertoo minne jätit pyörän. Saat tietoa ajetusta matkasta, kulutetuista kaloreista sekä tärkeätä dataa siitä, kuinka paljon päästöjä olet välttänyt.  Pystyt jakamaan pyöräsi sijainnin haluamasi ihmisten kanssa ja sallia heille oikeuden avata lukko. Helppo tapa jakaa pyörä esimerkiksi perheen kesken. Mitä jos puhelin varastetaan?? Ei hätää, voit asettaa lukkoon oman turvakoodisi, jolla lukko aukeaa ilman puhelinta.  Akun luvataan kestävän 5vuotta/10 000 lukitusta. Bitlock onnistui juuri keräämään kickstarter.com:issa tarvitsemansa rahoituksen, joten nyt toivotaan ja odotellaan lukon ilmaantumista läheiseen urheilu- tai pyöräkauppaan

 

3

Kolmannen, ja turhamaisimman, paikan tämän joulun lahjalistassa vie Jet-Surf. Härmän järvet ovat flättejä kuin epäonnistunut kohokas. Kunnes Artwaven pojat saavat projektinsa valmiiksi, voisi Jet-surf tuoda iloa tämän pojan tuulettomiin tai veneettömiin kesäpäiviin.

 

Jet-Surf - vauhtia vesiliikenteeseen

Jet-Surf – vauhtia vesiliikenteeseen

 

Jet-Surf on vuonna 2008 perustettu yritys, joka valmistaa moottoroituja surffilautoja. Turhaa, kyllä. Hauskaa, KYLLÄ!! 14 kilogramman painoinen lauta pitää sisällään vesisuihkumoottori, joka kiidättää kulkijaa veden päällä parhaimmillaan 57 kilometrin tuntivauhtiin. Ainakin nettisivuilta löytyvällä videolla meno näyttää todella hauskalta! Polttoaineen kulutus on n. 2l/h, joten kukkaroa käyttö ei pääse kuluttamaan liikaa.

Oikein mukavaa Joulun odotusta kaikille,

toivoo Tuukka!!!!

Lähteet& kuvat: Millet, BitLock, Artwave

Kommentoi

Kommentit