Kirje joulupukille – Jarnon joululahjatoiveet

Dear Santa,

En olekaan kirjoittanut sinulle pitkään aikaan, joten suonet anteeksi ilmaisujen ruosteisuuden.

Menen suoraan asiaan, sinulle kun tulee varmasti tähän aikaan paljon luettavaa. Toiveitani on kyllä vaikea lähteä priorisoimaan, ne kun ulottuvat laajalle skaalalle. Välittäjätahon vuoksi pitäydytään tässä kirjeessä urheiluaiheissa, lähetän muut toiveet ja pyynnöt eri kirjeessä.

ABC-sykemittari

Nimestä huolimatta kyseessä ei ole aivokapasiteetilleni sopivaksi tehty, helppokäyttöinen tai muuten vain karvalakkisuuntausta edustava kello. Itse asiassa kyseessä on monikäyttöinen mittari, jossa on korkeusmittari, ilmanpainepuntari sekä kompassi. Tämän lisäksi mukana on GPS-matkamittaus ja erinäisiä muita työkaluja.

Tarpeen laite on, koska aikomukseni on hieman pidentää juoksemiani matkoja ja lisätä entisestään kulkemista muilla alustoilla kuin asvaltilla tai hiekkatiellä. Näin voisin muun muassa katsella kellosta nousumetrit kumpuilevilta lenkeiltä sekä vilkuilla sijaintiani suhteessa lähtöpisteeseen. Havittelevieni ABC-kellojen akunkestävyys on myös hieman pidempi kuin suurimmassa osassa muita sykemittareita, joten todennäköisyys saada tallennettua koko samoamiseni olisi suurempi.

Vaihtoehtoisia mittareita on varmasti useita, itse olen tutkiskellut sekä Suunto Ambit2:stä että Garmin Fenixiä.

Suunto Ambit2

Suunto Ambit2

Garminin uusi Fenix seikkailukello

Garmin Fenix

 

Pitopohjasukset

Koska etelään on tulossa hyvin paikallinen talvi, jossa lunta tulee löytymään ainoastaan keskuspuiston laduilta, mutta ei juoksubaanoilta, olisi moiset tikut hyvä saada. Niillä voisin sitten pistellä menemään ja monipuolistaa harjoitteluani.

Suksien tulisi olla pitopohjat, koska luisteluhiihtoa en aio aloittaa ja tällä pohjaratkaisulla säästän voiteluajassa. Sukset käyvät myös siksi, että olen tilannut vain muutamia pakkasasteita vielä sinuakin ylempänä asuvalta herrasmieheltä.

Jotain joutunen silti tekemään luiston eteen, mutta SkiExposta bongatuin opein voin jopa selviytyä tästä haasteesta.

Peltosen Nanogrip CL Racet olisivat mukava yllätys.

Peltosen Nanogrip CL Racet olisivat mukava yllätys.

Juoksuloma Alpeilla

Aluksi ajattelin pyytää sinulta kuljetusta Keski-Eurooppaan maasto-/vuorijuoksukisoihin, mutta asiaa harkittuani päädyin erilaiseen ratkaisuun. En viitsi mennä sinne asti juoksemaan vain yhtä kisaa, samalla kun loppuosan matkasta joutuisin kärvistelemään vähäisellä liikunnalla joko kisavalmistautumisen tai -palautumisen takia.

Mukavampaa on varmasti mennä pelipaikoille pidemmäksi aikaa ja suoritella päivittäisiä lenkkejä eri maisemissa. Tällöin ilo jakaantuu pidemmäksi aikaa sekä voin kipitellä juuri niin paljon ja siellä missä haluan.

kuva (3)

Tästä vain laakson verran palauttelua ennen seuraavaa mäkeä.

 

Tässä nämä urheilumaterian tärkeimmät, liitteenä on pakkasukolle sekä muutamalle muulle kollegallesi välitettävä kirje.

Hyvää joulua toivottaen

Kommentoi

Kommentit