PT Liikkuja Ravitsemusvalmennus juoksutiimin mukana!

PT Liikkuja Ravitsemusvalmennus lähti mukaan ASA:n juoksutiimin matkaan elokuussa 2012 eli heti alkumetreillä ja mukana olemme aina maaliviivalle saakka!

PT Liikkuja Ravitsemusvalmennus haluaa olla kehittämässä juoksutiimin juoksukuntoa ravitsemuksen keinoin. Ravitsemuksella voidaan merkittävästi vaikuttaa elimistön kykyyn kestää ja ottaa vastaan harjoitusta. Uusi, eteenpäin vievä vaihde voi siis löytyä ruokavaliosta. Ravitsemusvalmennuksen lähtökohtana on tukea juoksijan elimistön luonnollista toimintaa, joka on jokaisella juoksutiimiläisellä erilainen. Ravitsemusvalmennuksella voidaan mm. tasapainottaa suoliston toimintaa ja parantaa juoksijalle tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä.

Juoksijalle kaikki energiaravintoaineet ovat yhtä tärkeitä. Ravitsemusvalmennuksessa ruokavaliota kehitetään kiinnittämällä enemmän huomiota hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen laatuun sekä varmistamalla mahdollisimman puhtaiden vitamiinien ja kivennäisaineiden riittävä saanti. Nykyaikainen ravitsemusvalmennus on hyvin yksilöllistä. Ravitsemusvalmennuksessa juoksijan ruokavaliota kehitetään hänen harjoittelun laatu- ja määrä, elämäntilanne sekä yksilölliset erityistarpeet huomioiden. Harjoittelun lisäksi ruokavalion suunnittelussa huomioidaan mm. juoksijan päivärytmi ja työnkuva. Ravitsemusvalmennuksen ydin on tavoitteen näkökulmasta puuttuvien tekijöiden lisääminen ruokavalioon. Kyse voi olla esimerkiksi aterioiden rytmittämisestä ja koostamisesta uudella tavalla tai puuttuvien ravintoaineiden lisäämisestä ruokavalioon.

PT Liikkuja Ravitsemusvalmennus tarjoaa asiakkailleen nykyaikaista ja käytännönläheistä  ravitsemusvalmennusta. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme lisäämään arkeen sopivia ravitsemuksellisia tekijöitä, joiden vaikutukset näkyvät ja tuntuvat. Ravitsemusvalmennuksen lähtökohtana on aina asiakkaan nykyiset ruokailutottumukset. Käytännönläheisessä valmennuksessa valmentaja auttaa suunnittelemaan ostoslistoja, tulee mukaan kauppareissuille, auttaa tekemään tuotevertailuja ja valitsemaan ruokavalioon sopivia vaihtoehtoja. Ravitsemusvalmennuksessa asiakas ja valmentaja jopa valmistavat terveellisiä ja monipuolisia aterioita yhdessä.

Kommentoi

Kommentit