LauraprjctASA: kokemuksia Yoogaia –palvelusta

prjctASA – liikettä niveliin nainen kuntoprojektilaiset ovat testanneet Yoogaia -palvelua maaliskuusta lähtien. Myönnettävä on, että palvelun käyttö on vähän vähentynyt kesän ja aurinkoisten säiden myötä, mutta Yoogaia on mahdollistanut projektin aikana tärkeän kehonhuollon.

Itse käytin palvelua lähes viikottain maaliskuusta Tukholman maratonille saakka. Osallistuin monelle eri tunnille, joista eniten pidän sunnuntai-illan syvävenyttelystä. Ajankohta on täydellinen, sillä pitkät lenkit osuivat usein sunnuntaille. Myös Core-tunti oli tehokas ja etenkin näiden kahden yhdistelmätunti yhtenä sunnuntaina saa minulta täydet pisteet. Aikomuksena on jatkaa ainakin sunnuntain syvävenyttelytunnille osallistumista jatkossakin ja ottaa se säännölliseksi tavaksi.

IMG_1307

On ollut hieno seurata palvelun kehittymistä, sillä muutaman kuukauden aikana tuntivalikoimaa on muokattu asiakkaiden toiveiden ja kokemusten pohjalta. Osa tunneista on tarjolla mm. englanniksi. Yoogaian Facebook -sivut toimivat hyvänä pohjana kehitykselle ja kanavana keskustelulle.

Mielestäni palvelu on edullinen ja parasta on se, että tunteja voi ostaa myös yksitellen, jolloin maksaa vain osallistumisestaan. Tuntivalikoima voisi olla viikonloppuisin hieman laajempi. Huomasin monesti katsovani perjantai-iltana tai lauantaina aikataulua, sillä silloin itsellä olisi parhaiten aikaa kehonhuollolle ja tarvetta rauhoittumiselle. Foam Roller -tunti olisi myös itselleni täydellinen! Tuntivalikoima tulee varmasti tietysti muokkautumaan ja kasvamaan käyttäjien lisääntymisen myötä. Mielestäni Millan ajatus siitä, että osa tunneista olisi nauhoitettu ja niille voisi osallistua koska vaan, on kannatettava. Toisaalta ymmärrän myös palvelun perusajatuksen siitä, että tunnit ovat oikeasti livetunteja, joissa on mahdollista saada myös ohjausta ja tapahtuvat aina reaaliajassa.

kuva

Projektilaisten kommentteja Yoogaiasta:

Ella:

Loistava konsepti! Itse olen valitettavasti ehtinyt kokeilla Yoogaiaa vain kolmesti, mutta tarkoitus on kasvattaa määrää vielä ennen helteitä. Silloin liikunta tapahtuu ulkona. Hienointa on mielestäni mahdollisuus tunnille osallistumiseen lyhyelläkin varoitusajalla ja se, että tunnille mahtuu aina. Ajatus tunnin venyttelystä houkuttaa, sitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Haastavinta on löytää itselle sopivin Yoogaia-aika. Omat lapseni harvoin nukahtavat ennen kahdeksaa ja iltapuuhiin menee yllättävän pitkään. Joskus kaikki silti menee nappiin. Silloin rullaan maton olkkarin lattialle ja hiljennyn.

Laura A:

Olen testannut muutaman tunnin Yoogaia-nettijoogaa, ja ollut todella tyytyväinen. Kahden jalkapallojunnun äitinä ilta-ajat ovat vähän haastavia, mutta onneksi myös aamuisin on tunteja. Odotan vauvaa, ja sain Yoogaiasta hyvät ohjeet mille tunneille voi osallistua. En ollut käynyt astanga-tunneilla ennen raskautta mutta vastaavilla dynaamisilla joogatunneilla kyllä, joten uskaltauduin kokeilemaan myös astangaa jota ei suositella aloitettavaksi odotusaikana. Koin pärjääväni hyvin, ja osasin varoa äärivenytyksiä. Sen sijaan itselleni suositellumpi Yin-tunti oli luonteelleni turhankin rauhallista ja lempeää.¨

IMG_1315

yoogaia

Saija:

Yoogaiaan kirjautuminen ja palvelun käyttöönotto oli todella helppoa. Tunnistauduin facebook tunnuksilla ja sivusto ohjasi hienosti lataamaan Google Chrome selaimen tietokoneelleni, jotta sain tunnit näkymään Macilläni. Käyttöliittymälle arvosanaksi annan täydet 10 pistettä/10. Todella selkeää, helppoa ja hyvin ohjattua. Osallistuin mm. Markon ohjaamaan Syvävenyttely-tuntiin ja pidin erityisesti hänen rennosta ja rauhallisesta tavasta ohjata tunti. Koko tuntirakenne oli selkeä, vaihtoehtoisia liikkeitä annettiin ohjauksen lomassa upeasti ja tunnin jälkeen tuntui, että viikonloppujumi oli kokonaan poissa.Pidin online-tunnin fiiliksestä, kotona treenaaminen tuntui aluksi hieman oudolle, mutta kunhan sain itseni rauhoitettua tunnin kulkuun, huomasin kuinka helppo vaihtoehto Yoogaia onkaan. Aion kokeilla jatkossa myös muita tunteja. Loistava, voin suositella!

Anna:

Olen tykännyt Yoogaista tosi paljon ja suositellut palvelua jo kaikille kavereillekin. Näin aloittelijana oli myös todella helppo lähteä mukaan ja kehitystä on huomannut parin viikon kokeilun aikana. Tunnille on matalampi kynnys ’lähteä’, kun ei tarvitse kotoa poistua. Tuntivalikoima on monipuolinen ja olen tykännyt tosi paljon sekä enemmän lihasvoimaa vaativista tunneista että rentouttavista harjoituksista.

Milla: Yoogaia on mahtava palvelu sellaiselle, joka ei aina jaksa lähteä kotoa kauemmaksi jumppaamaan. Itse pidin paljon Yoogaian syvävenyttelystä. Tunnit on paljon iltaisin, aikaan jolloin olen itse vielä vetämässä muille tunteja. Kaipaisinkin Yoogaiaan muutamaa nauhoitettua tuntia, jonka voisi silloin, kun itselle sopii harjoitella läpi. Näitä tunteja voisi olla vaikka muutama erilainen, jotka vaihtuisivat esim. kuukauden välein. Soveltuisi paremmin myös tallaiselle ”vuorotyöläiselle”.

Kommentoi

Kommentit