LauraprjctASA: kauneutta, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hikistä vetotreeniä! Osa 1/2

Näistä aineksista koostui Liikettä niveliin nainen -kuntoprojektin tiistai-illan tapaaminen. Asiaa ja kuvamateriaalia tuli sen verran paljon, että on parempi tarkastella kauneusjutut erikseen ja treenit erikseen 😀 Tässä siis tiistain tapaamisen ensimmäinen osa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on ollut Liikettä niveliin nainen -projektin yksi teemoista. Hyvinvointi, tyytyväisyys omaan itseensä ja tasapainoinen keho ja mieli näkyvät ulospäin kauneutena. Näihin asioihin pääsimme tutustumaan kauneuden monitoiminaisen Anne Kukkohovin opastuksella.

_DSC1141

_DSC1156

Annea katsoessa ja kuunnellessa voi aika nopeasti huomata, että hän on juuri oikea ihminen näistä asioista puhumaan. Hänellä on hieno tapa kertoa ajatuksistaan sen enempää vouhottamatta tai olematta täysin ehdoton asioissa. Annen kantavana ajatuksena on se, että ei ole olemassa yhtä purnukkaa tai keinoa, joka on kauneuden salaisuus, vaikka sitä häneltä usein kysytäänkin. ”Kun rutiinit ovat kunnossa, voi huoletta välillä repsahtaa!”

Kauneus koostuu monista eri asioista, joista olennaista on kokonaisvaltaisen tasapainon löytäminen. Kun keho ja mieli on tasapainossa, hyvä olo ja kauneus hehkuu ulospäin. Olennaista on kuunnella oman kehon viestejä ja pyrittävä löytämään juuri itselle sopivat keinot voida hyvin. Palautuminen ja uni ovat tärkeässä asemassa. Terve itsekkyys on hyvästä ja välillä saa sanoa ei – mutta myös kyllä.

Kun perusasiat ovat kunnossa, esimerkiksi meikit ja oikeat kauneudenhoitotuotteet eivät myöskään tee huonoa. Ihonhoidossa tärkeintä on säännöllisyys. Itseen satsaus on sallittua ja etenkin puhtaisiin, laadukkaisiin tuotteisiin. Tähän ajatukseen liittyen, jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan Annen lanseeraamaa uutta eko-kosmetiikkasarjaa, josta ainakin allekirjoittanut on kohtalaisen innoissaan!

_DSC1174

_DSC1177

Tilaisuudessa saimme kuulla myös hieman uusista, kotimaisista Puhdas+ -tuotteista, mutta kävimme keskustelua yleisesti lisäravinteista ja ruokavalioon liittyvistä asioista. Lisäravinneviidakko eksyttää ja välillä tuntuu, ettei tiedä, mihin purnukkaan kannattaa milloinkin tarttua. Monet tuotteet saattavat sisältää paljon piilotettuja, epäterveellisiä ja haitallisia ainesosia, joten täysin säilytys-, väri-, täyte- ja makuaineista vapaat sekä luonnonmukaiset tuotteet eivät ole huono valinta. Näitä on vaikea tavallisen kuluttajan purkkien kyljestä aina löytää.

Yllätykseksemme ja iloksemme saimme mukaan nimittäin myös Sami Sundvikin. Vahvasti aihealueeseen perehtynyt mies on vakuuttava kertoessaan puhtaasta ja sisältörikkaasta ruokavaliosta ja lisäravinteista sen tukena. Mies, joka varmasti jakaa mielipiteitä, mutta nakuttaa sellaista faktaa pöytään, että hänen näkemyksiään on vaikea kieltääkään. Samilla on myös taito kertoa  konkreettisia vinkkejä ja välineitä terveellisempään arkeen.

_DSC1182

Kiitos Annelle ja Samille vierailusta! Ilta vierähti nopeasti ja keskustelua olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. Jarno kuitenkin odotteli jo meitä Laakson kentällä, mielessään hikiset juoksutreenit!

Saijan ajatus iltapäivän osuudesta:

Joskus sitä unohtaa, että oma hyvinvointi alkaa ihan perusasioista, kuten levosta, oikeanlaisesta ravinnosta, liikunnasta ja itsensä kuuntelemisesta. Anne on inspiroiva puhuja ja sädehtii kertoessaan omista intohimoistaan elämässään. Hän muistutti kuinka tärkeää on muistaa kuunnella itseään ja tiedostaa ne asiat, mitä haluaa elämältään, mutta myöskin ne asiat, joita ei toivo elämäänsä. Jos elämässä on jotain epäkohtia, joihin voi itse omalla toiminnallaan tai päätöksillään vaikuttaa, hän kannusti toimimaan ja muuttamaan niitä epäkohtia ja jos taas epäkohtiin ei voi vaikuttaa, hän neuvoi hyväksymään ne ja jatkamaan eteenpäin.

Samin vinkit puhtaan ravinnon ja lisäravinteiden hyödyistä sai minut todella miettimään kaikkia niitä pieniä asioita, joita muuttamalla voin itse vaikuttaa kehoni hyvinvointiin. Ravitsemusoppi on ollut aina minulle mielenkiintoista ja olisin mielelläni kuunnellut ammattilaisia vielä lisääkin, mutta juoksutreenit odottivat.

Tästä jatkoimme kohti juoksutreenejä, joista lisää seuraavassa kirjoituksessa…

Kuvat: Anna Jarske

Kuvauspaikka: Bon Temps Cafe

1 comment

Kommentoi

Kommentit