LauraprjctASA – Liikettä niveliin nainen goes Tough Viking: esteiden ja itsensä ylittämistä Kivikon liikuntapuistossa

prjctASA – Liikettä niveliin nainen goes Tough Viking järjesti maanantaina 11.8.2014 sarjassaan toiset kaikille avoimet treenit. Treenit oli suunniteltu 6.9.2014 järjestettävää Tough Viking -esteratakisaa silmällä pitäen.

Maanantain treenit järjestettiin Helsingin Kivikon liikuntapuistossa, jossa lukuisten muiden liikuntapalvelujen lisäksi sijaitsee kaikille avoin, ulkona sijaitseva harjoitus-/ esterata. Rata koostuu erilaisista esteistä, jossa voi testata mm. ketteryyttä, tasapainoa, voimaa ja siellä on oikeastaan vain mielikuvitus rajana harjoittelussa.

prjctASA – Liikettä niveliin nainen valmentajat Laura ja Milla saapuivat maanantaina hyvissä ajoin harjoituspaikalle. Jännitystä oli ilmassa, koska tapahtumaan ei vaadittu ennakkoilmoittautumista. Katsastimme paikan ja vedimme sotasuunnitelman kasaan. Olimme valmiita vetämään treenin niin pienelle porukalle kuin vähän isommallekin.

14

29

avoimet treenit_asa_toughviking

Iloksemme paikalle alkoi pikku hiljaa valua reippaannäköisiä treenaajia, jotka eivät etukäteen tienneet, mitä tuleman pitää. Väkeä saapui paikalle loppujen lopuksi mukavasti ja lämmin ilma helli treenaajia tuomalla omat haasteensa harjoitukseen. Lopussa saimme myös nauttia pikku tihkusateesta, joka viilensi kuumentuneita reippailijoitamme.

20

21

27

25

Ennen varsinaista esteosuutta, teimme tehokkaan 15 minuutin alkulämmittelyn. Alkulämmittelyyn kuului radan ympäri juoksua, erilaisia lämmittelyliikkeitä, kuten laukkoja, polvennostojuoksua ja pakarajuoksua. Lämmittelimme jalkoja myös kyykkyjen avulla sekä availimme paikkoja heilautuksilla. Kun hyvä alkulämpö oli saatu päälle, päästiin tutustumaan itse esterataan. Ensimmäinen kierros tutustuttiin pareittain rataan, jonka jälkeen päästiin itse asiaan.

23

Itse treeni koostui radasta sekä spurtista radan ympärillä kiertävästä asfalttiosuudesta. Tämä juoksuosuus oli noin 200 pitkä ja yksi kierros siis käsitti esteradan sekä spurttiosuuden. Kierroksia tehtiin viisi. Tämän jälkeen oli mahdollisuus hengähtää maksimissaan kaksi minuuttia ennen seuraavalle kierrokselle lähtöä. Jotkut hurjat hengähtivät tässä kohtaa vain noin minuutin.

18

2

3

1

19

kuva 4

kuva 3

asa_toughviking

31

Tsemppi oli ihailtavaa ja kaikki antoivat selkeästi treenissä kaikkensa. Viimeisten kierrosten aikana, jopa intouduttiin hieman kisaamaan toisia vastaan. Myös toisille tuntemattomat treenaajat kannustivat toisiaan ja se jos jokin on myös suotavaa itse Tough Viking kilpailussa 6.9.2014.

7

kuva 5

8

22

Kun kaikki olivat suorittaneet viisi kierrosta läpi, jäähdyteltiin vielä kolme kertaa rataa kiertävä asfalttiosuus ympäri. Jokainen omaan tahtiin jalkoja ja käsiä ravistellen ja palautellen. Rata haastoi treenaamaan hyvin eri tavalla kuin mihin moni treenaaja on yleisesti tottunut. Syke nousi hurjiin lukemiin ja myös keho sai täysin uudenlaista haastatte kokonaisvaltaisesti.

toughviking_asa

Maanantain osallistujista lähes kaikki olivat osallistumassa syyskuun Tough Viking -kisaan. Kiitos kaikille treenaajille ja tsemppiä tulevaan kilpailuun!

Terkuin, Milla ja Laura

Kommentoi

Kommentit