LauraprjctASA – Liikettä Niveliin Nainen goes Tough Viking! Ensimmäiset yhteistreenit Malminkartanon jätemäellä

prjctASA – Liikettä Niveliin Nainen goes Tough Viking järjesti ensimmäiset kaikille avoimet treenit Malminkartanon jätemäellä Helsingissä maanantaina 7.7.2014.

kuva 1

kuva 2

Malminkartanon täyttömäeltä löytyy 426 puista porrasta, jotka ovat liikkujien kovassa suosiossa. Samalle mäelle vie portaiden lisäksi useita polkuja ja se on myös alamäkipyöräilijöiden kovassa käytössä. Huippu yltää keskimäärin 90 metrin korkeuteen merenpinnasta. Maanantain sää oli todella lämmin ja olosuhteet olivat kovalle ja kokeneemmallekin treenaajalle haastavat.

kuva 3

Olimme saaneet mukavasti ihmisiä paikalle, joista osa oli portailla ensimmäistä kertaa, osa oli käynyt aiemmin. Osallistujat saivat valita viisi tai kymmenen nousua joko rappusia tai hiekkamäkeä jätemäen huipulle. Ainoa vaihtoehto oli edetä ”täysillä”. Jos vauhti hiipui, voimia sai keräillä hetken, mutta sen jälkeen oli jälleen jatkettava täysillä. Viisi kertaa mäen päälle kuulostaa näin jälkikäteen melko iisiltä, mutta jokainen voi käydä testaamassa itse. 🙂

kuva 3-2

kuva 1-1

kuva 2-1

Lisämaustetta treeniin toi lisäksi mäen päällä tehtävä kuntopiiri, joka sisälsi neljä liikettä: punnerrukset, vatsalihakset, bulgarialainen askelkyykky ja tasajalkaponnistus penkille. Näitä tehtiin omaan tahtiin kolme kierrosta, jokaista liikettä 15 toistoa.

kuva 3-1

kuva 4-2

kuva 1-2

Kuntopiiri yhdistettynä mäen hapottamiin jalkoihin näkyi loppuvaiheessa treenaajien ilmeistä, etenkin kun juomavedet hupenivat helteisessä illassa. Joku juomakuljetus olisi ollut paikallaan, mutta ensi kerralla treenaajat osaavat varmaan varautua isommalla pullolla. 🙂 Jokainen veti harjoituksen hienosti läpi ja oli jälleen mukava huomata treenin jälkeiset tyytyväiset ilmeet.

Haluamme kiittää kaikkia osallistujia, jatkoa on luvassa. Seuraavat prjctASA – Liikettä Niveliin Nainen goes Tough Viking avoimet treenit järjestetään maanantaina 11.8.2014 klo 18 Kivikon liikuntapuistossa (Savikiekontie 6).

kuva 2-3

kuva 1-3

Luvassa on jälleen itsensä (ja mm. muutaman esteen) ylittämistä. Sinne ovat kaikki tervetulleita, tulet sitten kisaamaan syyskuussa tai et!

Milla & Laura

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Moi! Saako viikinkiheimon miespuolisetkin jäsenet osallistua maanantain treeneihin, vaikka kyseessä onkin liikettä niveliin Nainen projektin järkkäämä juttu? 🙂