Helsingin Urheiluhieronta juoksutiimin mukana

Helsingin Urheiluhieronta on tehnyt vuoden 2012 tiivistä yhteistyötä Arctic Sport Addictsin kanssa. Seuraava yhteistyöprojekti on juuri käynnistynyt Arctic Sport Addictsin juoksutiimi. Seuraavassa muutama ajatus siitä miksi haluamme olla mukana tukemassa juoksutiimiläisiä heidän matkallaan kohti vuoden 2013 tavoitteita.

Harvassa urheilulajissa selviää ilman kipuja, kolotuksia tai haavereita.

Tiimiläisille tulee viikottain uusia tekniikkavinkkejä ja muutoksia juoksutyyliin. Näihin uusiin liikeisiin ja liikeratoihin saattaa mennä jokunen tovi tottua. Esimerkkinä pohkeen ja akillesjänteen kiputilat. Kun juoksu muuttuu enemmän päkiä- tai tasapohjavoittoiseksi, aktiivinen liikerata minkä tämänlainen juoksutyyli vaattii, on paljon suurempi kuin kanta-astumisessa. Jos olet vuosia juossut ja kävellyt tasaisella asfaltilla niin pohkeiden liikeradat eivät vastaa tarvetta mikä päkiäjuoksu asettaa. Tästä syystä myös harjoittelun on oltava monipuolista mahdollisimman vaihtelevassa maastossa. Alussa lähes jokaisella tiimiläisellä on varmasti pohkeet arkana, tähän paras hoito on aktiivinen pohkeiden venyttely, jumppa sekä hieronta. Kun kilometrejä kertyy viikossa useita kymmeniä, lihashuollon merkitys kasvaa suureksi.

Helsingin Urheiluhieronta ja sen työntekijät ovat juoksutiimiläisten käytettävissä hieronnan ja hoidon osalta aina kisapaikalle saakka ja tämän lisäksi tiimiläisillä on myös mahdollisuus koska tahansa ottaa yhteyttä ja kysyä vinkkejä ja neuvoja treenikunnon ylläpitämiseksi tai edistämiseksi. Kuten olen aiemmissa kirjoituksissani maininnut, kipuihin tulisi reagoida mahdollisimman nopeasti jotta vaivan alkuperäinen syy saataisiin tehokkaasti kiinni. Pyrimme olemaan useimmissa harjoituksissa mukana sekä pidämme tiimiläisille luentoja missä kerrotaan lihashuollon merkityksestä sekä siitä miten he itse voisivat pitää kehonsa huippukunnossa.

Meidän työmme on vain osa hyvinvointia, suurimman työn tekee asiakas itse. Me pyrimme tarjoamaan oikeat työkalut tähän.

Terveisin,
Helsingin Urheiluhieronta (Tuukka, Tomi, Juho, Mia ja Kata)

Mitä on urheiluhieronta?

Urheiluhieronta

Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan vain ja ainoastaan huippu-urheilijoille, tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta sopii kaikille!

Mitä on urheiluhieronta?

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistämään lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia.

Mikä on urheiluhieronnan tarkoitus?

Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voimme hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.

Mitä tekniikoita käytämme?

Jokaisessa urheilulajissa on erilaisia vaatimuksia harrastajalle, jokainen laji rasittaa lihaksia erilailla. Tähän perustuu halumme tietää mahdollisimman paljon eri urheilulajeista, jotta voisimme kohdistaa hoidon mahdollisimman tehokkaasti. Käytämme hoidossa perinteistä hierontaa, urheiluhierontaa, kuuma- ja kylmähoitoja sekä passiivisia venytyksiä. Annamme tarvittaessa asiakkaalle kotihoito-ohjeita.

Kommentoi

Kommentit