6. treeniviikko

  • Tiistai: 1h Bootcamp
  • Keskiviikko: Juoksua 7 km ja 1 tunti salibandya
  • Torstai: Uintia 1km.
  • Lauantai: Salibandyturnaus 2x1h
  • Sunnuntai: 60 minuutin hyvätempoinen kävely.

Hyvä viikko.

Huomaan, että treenaaminen helpottuu jatkuvasti. Boot camp ei tuntunut enää niin raskaalta kuin aiemmin ja olisin voinut vetää viikon aikana toisenkin Boot campin ellei lauantaina olisi ollut salibandyturnaus. Lihakset pitää olla pelissä rentoina eikä väsyneitä, muuten pallokontrolli katoaa.

Huomaan, että kaikkea jaksaa paljon enemmän. Viime kerralla kun olin uimassa 500 metriä teki tiukkaa. Nyt kilometri meni helposti ja enemmänkin olisi voinut vetää ellei työt olisi kutsuneet. Uinnissa on jotain mahtavan harmonista. Siis silloin kun se ei ole tuskaa. Olen mielestäni aika surkea uimaan ja sitä kautta en ole ikinä siitä pitänyt. Thomas opetti keinon hyvään perusräpiköintiin. Sammakkouintia siis. Uintilasit päähän ja sitten aina kun potkaisee niin pää veden alle. Eli liu-ussa pää on veden alla. Sitten kädet käyvät kun nostat pään veden yläpuolelle ja taas potku ja liuku pää veden alla. Eli kädet ja jalat käyvät eri aikaa. Kun tästä syntyy tasainen rytmi, ovat vedenalaiset hetket upeita. Ajatukset kulkevat. Unohdat itse asiassa, että uit. Tämä on se tunne, mitä me yritämme usein elokuvissa kuvata. Nyt sen sain kokea.

Keskiviikkona juoksimme 46 minuutissa 7 kilometriä ja melkein tauotta. Arvuuttelin pitkään, että jaksanko mennä keskiviikkona vielä pelaamaan salibandya lenkin jälkeen. Peli ja liike oli kuitenkin helppoa. Tuntui siltä, että lennän. Sellaista fiilistä ei ole salibandykentillä ollut pitkään aikaan. Se on aivan mahtava tunne. Voitan kaksinkamppailuja, kerkiän irtopalloihin ensimmäisenä ja peli on kivaa. Tämä meni nyt hehkutukseksi, mutta sen huomaa miten urheilu tuntuu nyt alkutuskan jälkeen mahtavalta. Alun rypistykset kannattaa, jotta pääsee tähän energiaa antavaan tunteeseen.

Lauantain turnauksessa tosin väsähdin toisessa pelissä. Pelin dynamiikka on kuitenkin hieman erilainen kuin juoksussa, joten toinen peli oli liikaa. Koin pienen takaiskun, kun läpiajotilanteessa joku taklasi mua selkään. Kaaduin ja satutin selän tosi pahasti. Jokin siellä meni, koska nukkuminen ja istuminen on ollut vaikeaa. Kipu on jatkuvaa ja sunnuntaiksi kaavailtu 90 minuutin Spinning-juoksu combotreeni Joonaksen kanssa piti perua. Joonas suositteli tekemään kävelylenkin ja yrittää saada verenkiertoa siten lihakseen. Tuukka yrittää avata selkää heti kun vapaa aika löytyy.

Loppuun leffasuosituksia. Katselen parhaillaan Oscar-ehdokasleffoja. Niistä itselleni voimakkaasti ovat kolahtaneet Beasts of the Southern Wild ja Unelmien pelikirja (Silver Lining Playbook). Upeita mielenkiintoisia ja herkkiä teoksia. ”Takuuvarmoja treffileffoja”. Sen lisäksi pakko nostaa parhaana eurooppalaisena elokuvana palkittu Michael Haneken Rakkaus (Amour), joka ei ole ehkä se nopein elokuva, mutta mahtava kuvaus pyyteettömästä rakkaudesta.

Kommentoi

Kommentit