4. Treeniviikko

  • Tiistai: Bootcamp Core-trainersissa.
  • Keskiviikko: Juoksua 50 min / 7km
  • Perjantai: Hotellissa kuntopyörällä 50 minuuttia + käsipainoilla yläkehon lihaksia.
  • Lauantai: Hotellissa Kuntopyörällä 30 minuuttia.

Jälleen rikkonainen viikko Göteborgin leffafestarien takia. Olin siellä kahtena viikonloppuna. Ensimmäisenä viikonloppuna ohjasin yhden lyhytelokuva. Projekti oli kiinnostava ja siksi lähdin siihen. Kolme ohjaajaa ja kuvaajaa ohjaavat saman käsikirjoituksen yleisön edessä. Käsikirjoitusta sai toki muuttaa, kuten ohjaajat yleensä tekevät.

dome kuvauksissa dome kuvauksissa

Tapahtuma on kutsutapahtuma ja itse pääsin tekemää kuvaaja Robert Fraissen kanssa, jolla on 46 elokuvan kokemus ja jopa Oscar- ehdokkuus. Vaikka tämä oli enemmänkin work shopmainen tapahtuma, jossa yleisö näkisi miten elokuvia tehdään, en vain pysty vetämään sitä vasemmalla kädellä. Tämä tarkoittaa sitä samaa ongelmaa kunnon kannalta kuin yleensä. Epäsäännöllinen ruokailurytmi, huono ruokavalio, liikaa teetä/sokeria ja olemattomat treenihetket. Kun tuotanto on päällä, niin puhelin soi oikeastaan koko ajan ja sitä ei voi oikein huoneeseenkaan jättää. Ihan sama oletko treenaamassa. Siihen on pakko vastata, muuten usein toisessa päässä oleva ihminen ei pysty tekemään omaa hommaansa.

Elokuvafestivaalien toinen ongelma on luonnollisesti alkoholi. Aloitat päivän  lounastapahtumalla, jossa joku tilaa pullollisen viiniä pöytään. Sitten on joku iltapäivä tapaaminen, jossa tarjoillaan jotain tyyliin ”Otetaanhan me nyt kuohuvat tämän kunniaksi”. Illallisen viinit, jälkiruokaviinit ja mahdollinen ”mennään vielä yhdelle drinkille jatkamaan juttua” tekevät sen, ettet ole varsinaisesti humalassa, mutta keho täyttyy joka päivä kaloreista. Pyrin kieltäytymään mahdollisimman usein, mutta vaikeaahan se on, kun ympärillä ihmiset haluavat, että olet mukana kaikin tavoin. Toisena viikonloppuna olin Göteborgissa näyttämässä klippejä Leijonasydämestä ostajille ja elokuvafestivaalivalitsijoille. Tällöin hyvän vaikutuksen ja sen yhteisen jälkiruokadrinkin ottaminen voi olla kontaktien ja elokuvan myymisen kannalta viisasta.

Itsekuri, itsekuri ja itsekuri.

Kuva_3

Leffasähläämisen ohella viikon paras anti oli juoksu Joonaksen kanssa Pirkkolassa. En edes muista, koska olisin juossut 7 kilometrin lenkkiä. Juokseminen oli aika nastaa, koska oli upea pieni lumisade. Se piiskasi vastatuuleen juostessa hieman ikävästi silmiin, mutta kun juoksi myötätuuleen, niin se luonnon voimien keskellä juokseminen tuntui mahtavalta. Puhdistavalta. Pimeyden aiheuttama alakulo oli nopeasti tiessään. Vaikka aivot saivatkin iloa siitä, niin kehon kannalta juoksu tekee edelleen kipeää. Oikean jalan isovarpaan nivel on vieläkin tulehtunut. Sen lisäksi sekä alaselkä että nivunen ilmoittavat olemassaolostaan juoksun aikana.

Kuva_4

Alaselän takia oli pakko pitää taukoja juoksussa. Yritäksemme avata selkää venyttelimme sitä ja pyrimme juoksemaan ylämäkiä hieman kovempaa ja eri tekniikalla, jolloin paino ei tule niin paljon alaselän. Todellinen syy lienee niissä syvissä pakaralihaksissa, jotka ovat jumiutuneet treenistä. Haastava rääkki tämä on, mutta on vain jatkettava.

Kommentoi

Kommentit