Valiolta on taas tupsahtanut markkinoille uutta rahkaa

Jotkut lukijat ovat varmaan huomanneet pienimuotoisen rahka-addictoni. Tämä lienee reilun vuoden sisällä jo viides postaukseni rahkoista, mutta nyt on Valiolta tullut sellainen uutuus, etten voi olla  kertomatta siitä myös teille!

Törmäsin muutama viikko sitten rahkahyllyssä kivan lilahtavaan ”pehmeän täyteläiseen maitorahkaan”, jonka purkki jo itsessään veti minua puoleensa. Koppasin hyllystä yhden ja tarkastelin sitä tarkemmin. Valion uutuus, maustamaton maitorahka, pitää sisällään 2,3 prosenttia rasvaa ja 250 gramman purkissa on 22,5 grammaa proteiinia. Sataa grammaa kohden kaloreita on 70.

Tämä ainakin naisia puoleensä vetävä purkki lähti sitten kokeeksi matkaani. Oikeastaan otin niitä kaksin kappalein ja jo kauppareissun jälkeen maistoin ensimmäisen purkin.

Kaikkien 0,3 prosenttia rasvaa -maitorahkojen jälkeen tällainen 2,3 prosentin uutuus maistui taivaalliselta ihan sellaisenaan. Maku on kermainen ja pehmeä, vaikka rasvaa on kuitenkin edelleen aika vähän. Yritin jopa malttaa mieleni, etten söisi toista purkkia ihan heti perään. Jaksoin odottaa kaksi tuntia.

Laitoin samantien ystävälleni viestin kuvan kera. Hän syö herkkurahkana maitorahkaa, joka sisältää sadassa grammassa kymmenen grammaa rasvaa. Tämän hän pystyy syömään ilman mitään oheistuotteita. Kehotin häntä ostamaan uutta maitorahkaa heti seuraavalla kauppareissulla ja vakuutin kuinka hyvää se on. Jo seuraavana päivä tuli viesti, että onpa super hyvää!

Seuraavalla kauppareissulla ostin sitten tavallisten rasvattomien rahkojen lisäksi lisäksi jo vähän enemmän näitä 2,3 prosenttisia rahkoja, ja kas kummaa, ne hupenivat ensimmäiseksi jääkaapista. Viimeisimmällä rahkanhaku-kauppareissulla jouduin jopa juoksemaan läpi kolme kauppaa ennen kuin kylmähyllyillä tärppäsi. Näitä ei siis ainakaan vielä ollut omissa pienissä lähikaupoissani vaan isommissa päivittäistavarakaupoissa. Nyt niitä on taas kaapissa kahdeksan purkkia ja yritän saada ne riittämään ainakin pariksi päiväksi =) Kaupasta lähti lisäksi mukaan mansikoita ja pensasmustikoita, joten herkusta tulee vielä herkumpaa!

Milla

Ravintovalmentaja ja Personal Trainer

Tmi 2Move

2move.fi, facebook.com/2Move.fi

Kuva: Valio

3 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Toi on tosi hyvää, mutta mua harmittaa sen kallis hinta. En malta ostaa sitä arkikäyttöön, ehkä joskus viikonloppuisin herkkurahkaksi.

 2. Hei!
  Hienoa, että uusi pehmeä maitorahkamme maistuu. 🙂

  Kannattaa myös testata toukokuun alussa kauppoihin tullut pehmeä raejuusto. Tässä cottage cheese -tyyppisessä raejuustossa rakenne on levittyvämpi ja kosteampi kuin perinteisen raejuuston. Raejuustossa on proteiinia 24 grammaa pakkausta kohden.

  (linkki poistettu)

  Sporttista kevään jatkoa toivottaen,
  Pekka Valion markkinoinnista