Työmatkat osana treeniohjelmaa

Olen monesti kuullut paljon matkustavien ihmisten suusta, että työmatkat estävät heitä liikkumasta niin paljon kuin he haluaisivat. Tämä voi osaksi olla tottakin, mutta kaikki työmatkat eivät voi olla palaveria kello kahdeksasta yömyöhään. Tai jos ovatkin, niin ei niitä päiviä ainakaan voi olla viitenä päivänä viikossa – viikosta toiseen.

milla_kuntosalipietari2

Oma päätyöni on sellainen, jossa hotellit ovat tulleet erittäin tutuiksi. En aina yövy hotelleissa, mutta olen päässyt katsomaan ja pistänyt erityisesti merkille sen, minkälaiset mahdollisuudet työmatkalaisella on harjoitella matkansa aikana. Tämä ei tarkoita aina hotellien omia kuntosaleja vaan myös maastoja ja muita aktiviteetteja hotellin läheisyydessä. Tärkeätä on myös se, miten kuntoilumahdollisuudet on tuotu matkailijan tietoon. Aina näitä tietoja ei ole hotellin sivuilla kerrottu, mutta yleensä hotellin vastaanotolla on erittäin hyvä käsitys siitä, missä on mahdollista harjoitella. Hehän ovat useimmiten paikallisia.

Olen viime vuosina yllättynyt hotellien omien kuntosalien tasoista. Joissain hotelleissa on ulkopuolisen ketjun pyörittämä kuntosali, jossa hotellin asukkaalla on mahdollisuus harjoitella huonehintaan.  Toisissa hotelleissa on joko oma kuntoiluhuone tai kuntosali. Nämä ovat yleensä asukkaan vapaassa käytössä ilman lisämaksua.

Milla_jooga

Viime syksynä olin esimerkiksi työmatkalla Porissa. Olin niin innoissani hotellin tiloissa olevasta kuntosalista, että kävin vuorokauden vierailuni aikana treenaamassa siellä kahdesti. Ensimmäisen kerran pitkän koulutuspäivän jälkeen ennen illallista ja toisen kerran aamulla ennen aamiaista. Se oli luksusta minulle! Kävin muutama viikko sitten myös Pietarissa, ja siellä vasta hulppeata olikin. Minua jopa harmitti, kun minulla ei ollut lyhyen matkani aikana tarpeeksi vapaa-aikaa hyödyntääkseni kaikkea tarjontaa.

Milla_kuntosalipietari_2

Olen aikaisemminkin kertonut, että valitsen myös vapaa-ajan lomahotellin sillä silmällä, että onko hotellissa kuntosali tai muita liikunnallisia aktiviteetteja. Minusta on luksusta päästä pois treenaamasta samoista ympyröistä. Se piristää sekä minua että treenejäni. Siksi kannustankin kaikkia: käyttäkää työmatkoja mahdollisuutena harjoitella uusissa ympyröissä! Suunnitelmallisuus ja selvittäminen etukäteen helpottavat harjoittelua suuresti.

Mikä sen parempaa kuin käyttää työmatkoilla kaikki mahdollinen luppoaika treenaamiseen ja sitten kotona voi käyttää enemmän aikaa esimerkiksi perheen kanssa olemiseen.

 

Milla

Ravintovalmentaja ja Personal Trainer

Tmi 2Move

www.2move.fi, https://www.facebook.com/2Move.fi

Kuvat: Milla, Olivia Niemi

Kommentoi

Kommentit