Surffaamaan, Suomessa?

Kyllä, luit oikein. Olet ehkä kuullut kaverisi kaverin käyvän Suomen syksyssä aalloilla. Kun ulkona sataa ja tuulee, sisimpäsi kertoo että nyt on hyvä aika sytyttää kynttilöitä, etsiä viltti päälle ja lämmittää iso kuppi teetä. Nämä tyypit ovat samaan aikaan märkäpuvut päällä metsästämässä aaltoja jollakin syrjäisellä luodolla.

Surffikkurssi

Suomessa on tosiaan mahdollista surffata. Lämmin hiekka ei lämmitä varpaiden välissä eikä vesi ole juuri jäätiköiden sulamisvesiä lämpimämpää, mutta idea on sama. Melot ulos, otat aallon kiinni ja nouset ylös.

Suomisurffia on harrastettu jo pitkään, suuremman yleisön tietoon se on tullut Aleksi Raij:n FINNSURF-elokuvan ansiosta. Elokuva näyttää hienosti  sen  pakottavan tarpeen vesille pääsyyn mikä surffikärpäsen puremassa ihmisessä kytee.

Arctic Surf Shop on 2012 Helsinkiin perustettu surffikauppa. Heidän opastuksellaan on nyt mahdollista tutustua tekstin alussa mainittuun toimintaan.

surffikoulu2

Tarjolla on kaksi pakettia: SURFFIKOKEILU, joka on tarkoitettu ensisijaisesti aloittelijoille. TEHOKURSSI, kahden viikon aikana järjestettävä peruskurssi joka kattaa viisi kertaa. Lisätietoja löydät Arctic Surf Shopin omilta sivuilta.

Learnigtosurf

Omat surffaukseni ovat sijoittuneet Balille ja Portugaliin, olenkin aina sanonut etten ikinä tule lillumaan tuolla jäämurskan keskellä. Toisaalta olen myös sanonut etten ikinä aio juosta minkäänlaista juoksukilpailua(nyt olen kolmen viikon sisällä juossut Helsinki Midnight Runin sekä KiipFit maastopuolimaratonin) Joten heti kun otolliset syysmyrskyt sattuvat kohdalle, minut löytää märkäpuvussani viikset jäässä tuolta hyisestä vedestä. Lupaan kirjoittaa kattavan raportin kokemuksestani.

-Tuukka

(kuvat: pyryantero/arcticsurfshop.fi)

Kommentoi

Kommentit