Liikkumalla lomalle

Vietämme hyvin suuren osan ajastamme töissä. Koska lohkaisemme suuren siivun vapaa-ajastamme sekä energiastamme työnantajan käyttöön, on mielestäni vähintäänkin kohtuullista että työnantaja tuntee vastuunsa työntekijöistään ja heidän hyvinvoinnistaan.

Innostuin aiheeseen luettuani tekniikka & talous-lehden artikkelin, miten eräässä yrityksessä työntekijöitä palkitaan vapaa-päivillä kuntokehityksen mukaan.

Nykyajan työt tehdään suurimmalta osin tietokoneen ääressä istuen. Ihmiskehoa ei kuitenkaan ole suunniteltu tällaiseen, kun tämä kuluttava asento jatkuu viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen kahdeksan tuntia päivässä ei ole ihme että työssäkäyvät ihmiset kärsivät yhä enemmän työperäisistä tuki – ja liikuntaelinsairauksista. On hienoa huomata että yrityksissä keskitytään kasvavassa määrin hyvään työergonomiaan. On tärkeää että työpiste on oikeanlainen ja että työasentoa pystyy muuttamaan kesken päivän. Mutta mitä muuta voisimme tehdä?

Vanha sanonta kuuluu: Liike on lääke. Tämä pitää täysin paikkansa. Osalla työpaikoista on järjestetty yhteisiä venyttely ja taukojumppahetkiä. Mutta kun ajattelen itseäni, tuntuvat ne hieman väkinäiseltä. hyväähän ne tekevät sitä ei voi kiistää. Mutta auringon kanssa kilpaa hymyilevän jumppa-ohjaajan ohjeiden mukaan hyppiminen kahvikuppi toisessa kädessä ei ehkä kaikkien mielestä ole se hauskin hetki päivästä.

Tuukka_kiipeilee

Mitä jos työpaikkaliikunta olisikin oikeasti hauskaa ja siitä ihan oikeasti saisi jotain konkreettista hyötyä (siis hyvinvoinnin lisäksi). Parhaimmassa tapauksessa siitä voisi saada kipinän aloittaa uusi harrastus ja vaikka kokonaisen elämäntapojen muutoksen. Päivien hektisen rakenteen takia meillä ei välttämättä ole aikaa tai mahdollisuutta edes harkita uuden harrastuksen aloittamista.  Mitä jos se vastapäätä istuva aina väsynyt, tupakalta haiseva ja väriltään harmaata muistuttava kollega tulisikin töihin joku aamu iloisena sekä täynnä intoa ja kertoisi toteuttaneensa pitkäaikaisen unelmansa aloittaa uusi harrastus. On aivan sama mistä se kimmoke liikunnan harrastamiseen tulee, tärkeintä on että se tulee. Mitä enemmän on mahdollisuuksia, sen parempi. Liikunta – ja hyvinvointisetelit ovat mainio keksintö, mutta miten saataisiin aktivoitua myös ne, jotka näitä etuuksia ei käytä. Positiivinen kannustus toimii aina. Jos työpaikalle saadaan liikuntaan kannustava ilmapiiri ja hyvistä suorituksista palkitaan, on kynnys aloittamiseen pienempi.

Muutamana hyvänä esimerkkinä voinee mainita tähän kirjoitukseen inspiroineen yrityksen tarinan sekä Pekkaniskan kuntobonukset. Esimerkiksi jos juokset vähintään viiden kilometrin lenkin, saat bonusta euron per kilometri.

Ymmärrän toki myös työnantajaa, kaikki ylimääräinen maksaa. Mutta niin maksaa myös sairauspoissaolotkin, keskimäärin 300€/päivä. Kroppa ja mieli toimivat yhdessä. Kun toinen oireilee tai ei voi hyvin, myös toinen  kärsii. Terveet elämäntavat ja hyvä peruskunto ovat huomattavasti särkylääkkeitä ja sairaslomia parempia vaihtoehtoja.

Ihminen on luotu liikkumaan.

Tuukka

lähteet,www.pekkaniska.com, www.tekniikkatalous.fi

Kommentoi

Kommentit