Kisat lähenee ja uinti etenee

Flunssa on aina ikävä harjoittelun keskeyttävä yllätys. Mutta kun flunssa kestää neljä viikkoa, kuntokäyrä ehtii jo ottamaan monta harppausta alaspäin. Ensimmäiset harjoitukset flunssan jälkeen olivat aika kamalia ja vielä neljä viikkoa flunssan päättymisen jälkeenkin juokseminen tuntuu aiempaa rankemmalta. Kunnon palautuminen flunssaa edeltävälle tasolle kestää aika kauan. Ja sillä tasolla ei vielä Joroisissa ennätyksiä tehdä. Kovasti tekisi mieli ahtaa jokaiseen viikkoon vähän lisää treeniä, mutta totuus on että neljän viikon taukoa ei voi paikata millään. Pitää vaan yrittää pitää järki kädessä ja katsoa, mitä ennen Joroisten kisaa ehtii saada aikaiseksi.
Pitkään kestäneen sairasjakson takia myös keväälle suunniteltu polkupyöräergometritesti jäi välistä. Toukokuun lopussa, ennen kuin ohjatut harjoitukset siirtyivät altaalta avoveteen, oli vuorossa uintitestin uusiminen. Tammikuun testissä polskin 10 minuutissa 400 metriä. Toukokuun testissä matkaa kertyi 420 metriä. Viiden prosentin parannus tuntuu aika pieneltä, mutta on se kuitenkin jonkinlainen parannus. Lämmin toukokuu oli varmasti kaikille suomalaisille iloinen yllätys ja triathlonharrastajalle se tarkoitti sitä, että varpaat eivät palelleet kevään ensimmäisillä avovesiuinneilla. Nyt, kun viikoittain on päässyt sekä järveen että uimahalliin, tuntuu että uintiin on tullut varmuutta ja tekniikkakin ottaa koko ajan pieniä askeleita eteenpäin. Joten vaikka juoksun ja pyöräilyn osalta nousukuntoa vielä odotellaan, uinti sentään etenee oikeaan suuntaan.
Kauden ensimmäinen kisasuoritus tuli tehtyä kesäkuun puolivälissä Nastolassa. Vaikka numerolappu puettiin päälle niin omalla kohdallani kyse oli kuitenkin harjoituskisasta siinä mielessä, että kisan alla harjoittelua ei kevennetty. Tarkoitus oli tehdä Nastolassa hyvä, lajinomainen harjoitus ja sellainen se olikin. Kuntosarjassa matkat olivat 450 m/17 km/4 km ja aikaa siihen kului 1.21:38. Oli mukava päästä nauttimaan triathlonkisojen hyvästä tunnelmasta ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Kommentoi

Kommentit