RikuIcebug Xperience – polkujuoksutapahtuma kaunissa saaristossa

Viikonloppuna kisataan siis ensimmäistä kertaa Icebug Xperience, kolmipäiväinen polkujuoksukisa, jonka näyttämönä toimii Böhuslänin saaristo noin 130 kilometriä Göteborgista Osloa kohti. ASAlla on ilo ja kunnia päästä kokeilemaan reitti ja kertomaan kisatunnelmista Icebugin kutsumana. Tällä kertaa matkaan pääsi lähtemään Riku.

Icebug Xperience on Ruotsin saaristossa juostava kolmipäiväinen polkujuoksukilpailu

Icebug Xperience on Ruotsin saaristossa juostava kolmipäiväinen polkujuoksukilpailu

 

Minkälaisesta kisasta sitten on kysymys? Sitä en tiedä itsekään täysin. Kisan selvä vetonaula on kaunis saaristo, jossa juostaan. Vaihtelevat maisemat ovat toki polkujuoksukisojen suola ja erottaa ne viimeistään katuvastineistaan. Saaristo tarjoaa siis maisemia aina merinäköaloista ja sileistä kallioista kohoileviin metsiin.

Icebug-Xperience-polkujouksukisan-logo

 

Matka siis jakaantuu kolmelle päivälle, joista jokaisen juostaan etappi lähes täysin poluilla. Ensimmäisenä päivänä matka on 20km ja kulkee Hunnebo Haut Routella. Toisen päivän etapin nimi on Ramsvik Rocks, joka on kivisempi 20km reitti. Viimeisen päivän reitti puolestaan on 16km pitkälti metsäpätkää ja sen jälkeen lautalla Malmön saareen, jossa juostaan vielä kunniakymppi. Jokainen etappi päättyy ruoka- ja juomatarjoiluun maalissa.

Joka tapauksessa luvassa on mielenkiintoinen reissu ja haastetta tulee varmasti ainakin palautumisessa. Sinällään keskittyminen lienee kauniin reitin fiilistelyssä ja vauhti on rennompi. Kisa ei kuvaakaan tapahtumaa hyvin, vaan reitin voi suorittaa myös kävellen, kunhan nauttii.

Mukana on myös mielenkiintoisia kamoja. Matka taittuu toki Icebugin kengässä, joka selviää myöhemmin. Lisäksi reitillä testataan ainakin Suunnon Ambit3 Sport –kelloa sekä tarvittaessa Berghausin Vapourlight HyperSmock –takkia.

Päivityksiä yritän tehdä joka päivä kuvineen reitiltä.

2 comments

Kommentoi

Kommentit