Esittelyssä Vantaan hiihtoladut

Kolmannessa jutussa kerrotaan Vantaan hiihtomahdollisuuksista. Espoon ja Helsingin lisäksi Vantaalla pääsee mukavasti hiihdon makuun. Erona Helsinkiin ja Espooseen on se, että Vantaalla on lähinnä yksi suurempi hiihtokeskus ja tämän lisäksi useita pienempiä hiihtopaikkoja. Tunnetuin paikka on ehdottomasti Hakunila, jossa järjestettiin muutama vuosi sitten hiihdon SM-kilpailut.

Hakunila on ainoa hiihtopaikka, jossa on lumitusmahdollisuus Vantaalla. Toki tällaisesta ei tarvitse murehtia tällaisina talvina. Hakunilassa on useita eri reittimahdollisuuksia; 2.4km, 3.6km ja 3.0km ladut. Ladut sopivat perinteisen ja vapaan tyyleille ja yhdellä pätkällä on mahdollisuus harjoitella koiran kanssa (koiralatu). Reittiprofiili mahdollistaa myös rankemman treenaamisen ja Hakunila kuuluukin ehkäpä pääkaupunkiseudun ”top-kolmoseen” hiihtopaikkojen mittelössä Paloheinän ja Oittaan kanssa.

Hakunilan lisäksi Vantaalla on useita latuja Itä- ja Länsi-Vantaan alueella. Ladut ovat pituudeltaan noin 1-3 kilometriä. Vantaan latuja hoidetaan säännöllisesti. Valaistuilla laduilla valot ovat päällä noin iltakymmeneen. Lista Vantaan laduista löytyy täältä.

Lähteet: Vantaan Kaupunki / hiihtoladut

1 comment

Kommentoi

Kommentit

  1. Lisäyksenä Vantaan hiihtomahdollisuuksiin. Vantaalla hiihdellessä kannattaa ehdottamasti käydä kokeilemassa Petikon alue, jossa on 4,5 km kuntorata + peltolatuja ja Keimolan 5 km kuntorata, näitä yhdistää noin 3 km yhdyslatu. Hiihtourat erinomaisessa kunnossa sekä luisteluhiihtoon että perinteiseen. Yhdyslatu ei ole valaistu, joten toimii parhaiten viikonloppuisin. Samalta yhdysladulta erkanee myös reitti Serenaan, johon tulee Petikosta matkaa 8 km. Viikonlopun bonuksena on Keimolan Kaiun maja, jossa voi nautti pullakahvit.

    Alueella on tämän lisäksi vielä muutama muukin reitti sekä retkeilyreitti 2000 seuraava latuyhteys aina Paloheinään asti.