Esittelyssä Espoon hiihtoladut

Runsas lumen tulo on vauhdittanut jälleen hiihtoharrastusta pääkaupunkiseudulla. Ladut on jo avattu ja ainakin joulukuun alkupuolella on Oittaalla riittänyt hiihtäjiä. ASA esittelee seuraavaksi Espoon hiihtomahdollisuudet.

Espoon ladut

Espoon parhaat ladut sijaitsevat Oittaalla ja Espoon Keskuspuistossa. Oittaalla on useita erilaisia lenkkejä ja reittiprofiilia on helppo muokata oman kuntotason tai fiiliksen mukaan. Oittaan ladut huolletaan säännöllisesti päivittäin. Oittaan parkkapaikka on usein täynnä ja paikka onkin todella suosittu. Ladut sopivat perinteisen tai vapaan hiihtäjille. Oittaalta voi hiihtää aina Pirttimäkeen tai Solvallaan asti. Oittaalta on myös latuyhteys Espoon Keskuspuistoon. Oittaalla on myös taukopaikka, jossa voi paistaa makkaraa jos tykkää enemmän retkihiihdosta.

Espoon Keskuspuisto tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet hiihdon harrastukseen. Erityisesti Keskuspuiston kuntorata (4,3km) on erinomainen aktiivihiihtäjille raskaan reittiprofiilin vuoksi. Keskuspuiston kuntorata sopii perinteisen tai vapaan hiihtäjille. Siirtyminen keskuspuistoon Olarin suunnasta onnistuu molemmilla hiihtotyyleillä vaikkakin reitti on ajoittain kapea ja ahdas. Parkkipaikkoja on kahdessa paikassa (Olarissa ja Puolarmaari) ja reitille voi liittyä monista siirtymäkohdista. Keskuspuiston radat huolletaan lähes joka päivä.

Espoossa on myös muita hyviä hiihtopaikkoja, esimerkkinä Leppävaaran laadut. Leppävaarassa on muutama erilainen lenkki ja ladut ovat yleensä hyvässä kunnossa. Leppävaara on myös suosittu hiihtopaikka.

Oittaan, Keskuspuiston ja Leppävaaran lisäksi Espoo tarjoaa pienempiä latuja, joita ovat ovat mm. Hanikka Soukassa. Pienempiä latuja ei huolleta yhtä aktiivisesti kuin Oittaan, Keskuspuiston tai Leppävaaran latuja. Espoon ladut on valaistu yleensä noin klo 22.00 saakka. mSki – palvelusta näkee erikseen ladut, joissa on valaistus.

Linkkejä ja lähteet:

Suomen Latu – Ajankohtaista tietoa

mSki – Latukarttapalvelu (ajankohtaiset tiedot Helsingin ja Espoon laduista)

Kommentoi

Kommentit