ASAn uusi vieraskynä Vili Niemi aloittaa!

Jalanjäljet huipulle

Huippusuunnistaja, jalkaterapeutti, liikunnanneuvoja, urheilufani, elämäntapaliikkuja. Siinä monta termiä, jotka saattavat kuvata minua. Olen urheiluun ja liikuntaan intohimoisesti suhtautuva 25-vuotias helsinkiläinen. Olen liikkunut paljon pienestä pitäen. Tutuksi ovat tulleet mustikkasoppahiihdot sekä hölkkäkisat. Viimeiset kymmenen vuotta olen keskittynyt suunnistukseen, jossa kilpailen tällä hetkellä Suomen huipulla suunnistusmaajoukkuetta edusten.

ASAn uusi vieraskynä Vili Niemi

Suunnistajan askeleet

Rakastan suunnistusta, koska se tarjoaa lajina monenlaisia haasteita: raastava 1,5 tunnin pitkä matka vaatii maratoonarin kestävyyden lisäksi 100 prosenttista keskittymiskykyä, kun sprinttisuunnistus puolestaan vaatii nopeuden ja maitohaponsietokyvyn lisäksi nopeita ratkaisuja. Sprintissä virheet lasketaan sekunneissa. Olen itse saavuttanut parhaat saavutukseni juurikin sprintissä, johon olen myös suurimmat tavoitteeni asettanut.

Vili_Niemi_2

Kuulun tällä hetkellä sprintissä Suomen parhaimmistoon ja sain tänä kesänä kunnian edustaa Suomea myös maailmancupissa, jossa sijoitukseni oli 24. Olen edustanut Suomea myös aiemmin urallani erilaisissa nuorten ja aikuisten arvokilpailuissa sekä maaotteluissa. SM-tasolla aikuisten sarjassa parhaat sijoitukseni ovat 2012 vuoden sprintistä tullut 4. tila ja SM-viestistä tullut 3. tila vuodelta 2011.

Seuratasolla edustan Nurmijärveläistä Rajamäen Rykmenttiä. Nurmijärven keltamustilla on pitkät menestymisen perinteet, ja se onkin yksi 1990- ja 2000-lukujen menestyneimmistä suomalaisseuroista. Rykmentin porukalla olemme sijoittuneet kymppisakin tuntumaan suunnistuskesän kohokohdassa Jukolan viestissä jo useampaan otteeseen. Tuleville vuosille tavoitteet joukkuemenestyksenkin suhteen tulee asettaa korkeammalle. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen on realismia kaiken osuessa kohdalleen.

Liikunnan moniottelija

Vili_Niemi

Päätin jo nuorena, että haluan liikunnasta itselleni myös ammatin. Lukion jälkeen opiskelin itseni liikuntaneuvojaksi Suomen urheiluopistossa Vierumäellä. Jatkoin kouluttautumistani ja tällä hetkellä opiskelen jalkaterapeutiksi Metropolian ammattikorkeakoulussa. Jalkaterapeutti on alaraajojen asiantuntija, joka pyrkii työssään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan alaraajan ja jalkaterän alueen vaivoja.

Tulen tulevissa kirjoituksissani kertomaan huippu-urheilijan arjesta, eli luvassa on paljon harjoitus- ja kisaraportteja sieltä täältä. Lisäksi tulen kirjoittamaan juttuja alaraajojen tyypillisimmistä vammoista ja niiden kuntoutuksesta. Jalat ovat monipuoliset kapistukset, jotka juoksijoilla ovat yleensä aina kipeät, joten jutun aiheita varmasti riittää 😀

Liikunta on minulle intohimo ja innostuksen aihe. Toivottavasti saan innostukseni välitettyä kirjoitusteni kautta teille lukijoille.

Nähdään lenkkipoluilla!

-Vili Niemi

Kommentoi

Kommentit