Apua…mitä syödä ulkomailla kun kaupasta ei saakaan ruisleipää ja rahkaa?

Olin pääsiäisenä lomalla Irlannissa Dublinissa ystäväni kanssa. Minulle kerta oli ensimmäinen Irlannissa ja yleensä kun lähden minne tahansa matkalle mietin etukäteen minkälaista ruokaa kohde maasta saa ja paljonko se poikkeaa minulle normaalista ruokavaliosta.  Matkalle mukaan olin tietenkin pakannut normaaliin tapaani lenkkarit ja treeni vaatteet. Eikä kerta olisi ensimmäinen kun mukaan lähtisi myös lisäravinteita tukemaan ravitsemusta. Matkakumppanini vuosien varrelta ovat huomanneet, että ne kuuluvat yhtälailla vakiovarustukseen niin kuin passi ja hammasharja. Tällä kertaa päätin kuitenkin jättää lisäravinteet kotiin, koska käsimatkatavaroissani oli vain niukasti tilaa.

En ole varmaankaan ainut, joka on kuullut kommentteja, että kun minä olen lomalla, niin ”Minä en urheile!” tai ”Ja se on ihan varma, etten silloin katso mitä suuhuni laitan!”. Minä olen lomalla! Ennen lomaa tehdään hiki hatussa töitä sen eteen, että näytettäisiin hyvältä ja loman jälkeen surkutellaan kun kahdessa viikossa tuli viisi kiloa lisää. Tämä ehkä hieman kärjistettynä, mutta tiedätte näin käy joillekin. Voi jopa olla, että joskus minullekin on käynyt noin…ehkä  =) Aina ei näin kuitenkaan tarvitse olla. Minusta on aivan mahtavaa lomalla päästä liikkumaan uusiin maisemiin ja syömään sellaisia ruokia mitä en ehkä kotimaassamme normaalisti syö. Dublinin vierailulla kävimme kyllä eräässä kovin tunnetussa hampurilaisketjussa joka löytyy varmaan jokaisesta maailman kolkasta, koska ystävälläni oli traditio, että jokaisessa maassa siellä on käytävä.

Dublin_2

Lomalla minä urheilen ja minä todellakin katson mitä suuhuni laitan ja ihan vaan sen takia koska voin ja haluan niin tehdä, olenhan Lomalla! Irlannista minulle tuli ensimmäisenä mieleen, että ruoka tulemaan olemaan rasvaista, pekonia, paistettuja munia, makkaraa, papuja ja leipäkin on varmasti vaalea. Tiesin, että hotellissamme on tarjolla perinteinen Irlantilainen aamiainen, joka tulisi sisältämään edelle mainittuja asioita. Olin edellisenä iltana ostanut paikallisesta kaupasta aamuksi pientä evästä, jotta saan tankattua aamulla vähän energiaa yön paaston jälkeen ennen lenkille lähtöä (lasi mehua, puolikas banaani ja muutama pala suklaata). Tällä evästyksellä selvisin hyvin noin 40 min lenkin. Tankkaisin aamiaisella sitten varastot täyteen, mitä ikinä sieltä sitten löytyisikään. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt! Kyllä, edellä mainitut asiat olivat vahvasti edustettuna aamiaisella, mutta sieltä löytyi myös mm. täysjyväpaahtoleipää, luonnon jogurttia, mysliä, muroja, hedelmiä. Valintoja, valintoja..aivan mahtavaa. Hotelli oli panostanut aamiaiseen kirjoittamalla jokaiselle pöydälle ”mainoksen”, jossa luki jotain tämän suuntaista ( oli pitkä teksti, mutta tämä minulle jäi mieleen). ” Aamiainen on päivän tärkein ateria. Jos sinulla ei ole aamulla heti nälkä niin tule ja juo vaikka lasi mehua ja ota hedelmiä mukaan. Voit pyytää myös henkilökuntaa pakkaamaan sinulle aamiaisen mukaan jos et pysty heti herättyäsi syömään”.  Ihan mahtava hotelli!

Dublin_3

Reissun aikana tuli tehtyä muutama juoksulenkki ja kuntosalillakin tuli käytyä. Mikä olisi parempi tapa tutustua lähiseutuun kun pukea lenkkarit päälle ja lähteä ilman mitään aikataulua juoksentelemaan. Itselläni tosi on niin huono suuntavaisto, että omaksi turvaksi pysyn todella lähiseudulla ja senkin sisällä pystyn eksymään, mutta onneksi puhelimet on keksitty. Omiin treeneihin saa myös uutta puhtia kun menee hotellin kuntosalille, jossa varustelutaso on aivan eri kun omassa kotisalissa. Näistä syistä treenivaatteet tulevat tulevaisuudessakin kulkemaan mukanani uusiin maisemiin ja vaikka teen valintoja hyviä valintoja myös lomalla ravitsemuksen suhteen niin ei siltä herkuttelulta tullut tälläkään lomalla vältyttyä. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee =)

P.S.  Siellä hampurilaisravintolassakin voi tehdä hyviä valintoja.

Milla

Kommentoi

Kommentit