10Camp – Leijonasydämen jalanjäljillä

Muistatko vielä viime syksyn juttumme Leijonasydän-elokuvan treeneistä ja Niko Vakkurin muodonmuutoksesta tuon harjoitusjakson aikana?

10cam_poster_1600px

Ainakin nämä kymmenen kaveria varmasti muistavat:

Muutama kuvan kavereista luki aikanaan tuon edellä mainitun jutun Nikon kokemuksista, ja sen seurauksena idea syntyi: Mitä jos tuon saman treenisetin voisi toteuttaa omien kavereiden kanssa? Kundit ottivat yhteyttä Helsinki Core Trainersin Thomakseen ja Villeen ja alle viikossa oli kasassa 10 kundin porukka, joka halusi pistää itsensä tikkiin heti vuoden alusta.

Ensimmäiset treeniviikot ovat takana ja on aika hiukan tutkia, miten homma on lähtenyt etenemään. Alku on ollut kohtuullisen rauhallinen jotta jätkät eivät vedä itseään heti alkuun piippuun etenkin kun osa porukasta oli vielä kevyen talviflunssan kourissa kun treenit oli tarkoitus aloittaa. Ensimmäinen yhteinen tapahtuma oli InBody –kehonkoostumusmittaus, jossa selvitettiin mm. mikä osallistujien sen hetkinen lihaksen ja rasvan suhde on ja kuinka lihakset jakaantuvat keski-, ylä- ja alavartalon välillä. Tämän jälkeen on ehditty myös hikoilemaan kuudet treenit ja tekemään sikatestit, ja nyt onkin hyvä kuunnella osallistujien omia fiiliksiä. Tällä kertaa tuntojaan pääsee tilittämään Lauri Incrosnatu.

Olen aina ollut aktiivinen liikkuja, mutta se on pääosin ollut tuttua kuntosali ja lenkkeily harrastelua. Sitä jää helposti kierteeseen jossa tekee paljon samoja treenejä ja motivaatio kehittyä hiipuu tasaisesti. Olin jo kauan haaveillut että löytäisin motivaation isompaan muutokseen, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kun juttelimme poikien kanssa intensiivisestä 10 viikon ohjatusta harjoitusjaksosta, tiesin heti että tämä on se mitä olen odottanut.

Mitä enemmän puhuimme jätkien kanssa tulevasta treenijaksosta, sitä enemmän jokainen alkoi asettaa itselleen tavoitteita ja ryhmämme sai hyvän yhteishengen jo kauan ennen jakson alkamista. Se ruokki motivaatiota kaikille. Päätin itse lopettaa alkoholin käytön jo seitsemän viikkoa ennen jakson alkamista, söin terveellisemmin ja aloin henkisesti valmistautua tulevaan.

Kun pidimme ensimmäisen yhteisen tapaamisen Core Trainersilla ennen treenijakson alkamista, yllätyin kuinka innostuneita vetäjämme Ville ja Thomas olivat tästä tulevasta jaksosta. Sama innostus on ollut läsnä joka treeneissä ja tapaamisessa, ja se on selvästi tarttunut kaikkiin meistä. Pojat ovat pitäneet meille tiukkaa kuria ja tsempanneet meistä treeneissä viimeisetkin mehut irti. Ensimmäisen viikon treenit näyttivät jo heti miten paljon toiminnallinen harjoittelu eroaa perus kuntosalilla heilumisesta. Vaikka olen treenannut paljon salilla, pelannut lätkää ja lenkkeillyt, oli vaikea uskoa miten nopeasti kroppa hyytyi jo ensimmäisissä harjoituksissa jossa teimme useita eri liikkeen sarjoja ilman taukoja. Ja nämä olivat muka niitä kevyitä treenejä! Ville ja Thomas ovat olleet todella tarkkoja liikkeiden puhtaudesta ja treeneissä tehdään paljon oman kehon painoa hyödyntäviä liikkeitä. Olemme myös treenanneet Redcord-narujen avulla jotka ovat itselle ihan uusi juttu. Olen jo nyt löytänyt ihan uusia lihaksia joita olen niin monta vuotta laiminlyönyt.

Heti jakson alussa meille oli tarkoitus järjestää sikatesti jolla mitataan jokaisen kestävyyttä ja voimaa. Koska moni porukastamma oli hieman flunssan kourissa, testi pidettiin toisen treeniviikon alussa. Testissä tehtiin vuorotellen pareittain viisi liikettä ja aikaa jokaisen sarjan suorittamiseen oli 45 sekuntia. Palautumiselle oli aikaa 2 minuuttia. Tämän jälkeen tehtiin sama kierros uudestaan. Kuulostaa todella helpolta, mutta sitä se ei ollut. Itse makasin testin jälkeen 10 minuuttia selälläni oksennusta pidätellen. Mielenkiinnolla odotan miten testin tulos paranee jakson lopussa.

Vaikka olen ollut fyysisesti todella rikki joka treenin jälkeen, olen lähtenyt kotiin henkisesti vahvempana. Se on itselle hemmetin tärkeä juttu treenaamisessa. Olemme viettäneet paljon aikaa treeniporukan kanssa myös vapaa-aikana kokeillen uusia urheilulajeja ja pysyen poissa tuoppien äärestä. Olemme jopa kokkailleet yhdessä ja juteltu eri treeneistä. On ollut mieletöntä nähdä miten hyvällä asenteella kaikki on tässä mukana.

Core Trainers on neuvonut meitä paljon ruokavalion ja omien harjoitteluiden suhteen. Olen oppinut paljon mitkä ovat terveellisiä ruokia ja mitkä eivät. Saimme myös nesteytys- ja palautusjuomat NorthForce:lta. Kerrankin palautusjuoma joka ei ole laittanut pakkia sekaisin!

Vaikea uskoa että vasta yksi viikko takana ja yhdeksän edessä. Tuntuu että niin moni juttu treenaamisessa ja eteenkin ruokavaliossa on muuttunut ja en malta odottaa mikä tilanne on ihan jakson lopussa. Tiedän jo nyt että tämä kaikki tulee vaikuttamaan pysyvästi treenaamiseen ja elämäntapoihin, ja se on juuri se mitä toivoin tästä kaikesta!

-Lauri

1 comment

Kommentoi

Kommentit