JoonasYlpeä valmentaja

En muista lyhyellä valmentajanurallani hetkeä, milloin olisin ollut niin ylpeä kuin nyt. Vaikka ylpeydenaiheita on osunut jo matkan varrelle niin viimeisin projekti, adidasheimon spin-off, prjctAMSTERDAM vei kyllä voiton kokonaisuutensa ansiosta.

Kokonaisuuden rakennus alkoi jo heinäkuun lopussa ja porukan yhteishenki kehittyi ja kasvoi läpi syksyn treenikauden. Ehkä tärkein syy yhteenhitsaantumiseen löytyy yhteisestä tavoitteesta. En tarkoita tällä marathonia, vaan päämäärää, itsensä kehittämistä juoksijana. Amsterdamin jälkeenkin jatkuva tavoite, jonka kautta juoksijat oppivat koko ajan lisää omasta juoksutekniikasta, erilaisista harjoituksista sekä niiden rytmittämisestä. Ja tietenkin ryhmässä treenaamisen eduista.

joonas_laurila_prjct_amsterdam_2

Kisassa voi tapahtua aina vaikka mitä täysin itsestä riippumattomia asioita. Päivän kisakunto ei myöskään vastaa aina todellista kuntoa, minkä saimme nähdä myös viime viikonloppuna. Ennätykset ovat monille tärkeä motivaatiota, mutta itse pidän tärkeämpänä todellista kuntoa ja ennenkaikkea sitä, miten paljon juoksija oppii harjoituskauden aikana.

Damissa tehtiin prjctAMSTERDAMIN voimin lukuisia ennätyksiä, juostiin ensimmäinen puolikas tai marathon tai koettiin pettymyksiä. Olen niin ylpeä juoksijoiden periksiantamattomuudesta, koska kaikki hoitivat itsensä maaliin. Ja ennenkaikkea olen ylpeä siitä, että uusi tavoite on jo asetettu ja pettymykset haudattu eli katse on suunnattu eteenpäin. Suurin ylpeydenaihe on kuitenkin se, että kaikki pitivät fokuksen tavoitteessa ja jaksoivat treenata tai huoltaa kroppaa vaikeinakin aikoina, kun jalat eivät kestäneet juoksua. Piti vain keskittyä positiivisiin asioihin, koska aina on jokin tapa harjoitella tai huoltaa kehoa.

IMAG0661

Seuraava tavoite, Prahan marathon, on jo asetettu, mutta ennen marathonohjelman aloittamista on luvassa ylimenokausi, jonka aikana laitetaan kropat ja ennen kaikkea pää kuntoon. Lepo, kehonhuolto ja kevyempi harjoittelu tulee monelle pitkän kauden jälkeen tarpeeseen.

joonas_laurila_prjct_amsterdam_1

Lopuksi haluan kiittää kaikkia projektissa mukana olleita tahoja ja ihmisiä sekä ennenkaikkea juoksijoita. Kiitos periksiantamattomuudesta sekä siitä, että uskoitte omiin kykyihinne. Tästä on hyvä jatkaa.

IMAG0655

Jos haluatte lukea muiden kisassa mukana olleiden fiiliksiä niin tästä löytyy linkkejä heidän blogeihinsa.

Julia Venesmaa – Amsterdamin marathonreissu

Juoksujalkaa – Ennätystehtailua Damissa.

Juoksuelämyksiä – Elämysten viikonloppu Amsterdamissa

IMAG0650

 

 

 

 

Kommentoi

Kommentit