JoonasViikon 7 yhteenveto – 90km juoksua!

90km juoksua!!

Siinä viime viikon saldo. Ja päälle hieman fillarointia ja yksi kuntopiiri. En olisi uskonut, että olisin saanut nostettua kilometrejä uudelle kymmenelle, koska viikko oli niin kiireinen. Niin kuitenkin kävi ja sekös tekee onnelliseksi. Taitaapi olla melkein vuodenpäivät, kun olen viimeksi päässyt näin lähelle sadan kilometrin rajapyykkiä. Tästä on taas hyvä jatkaa.

joonas_viikko_7_yhteenveto

Positiivisin asia viime viikosta on ehdottomasti vauhtien ja juoksuvoiman kasvaminen. Keho alkaa reagoimaan paremmin ja paremmin eri vauhteihin ja samalla oma luottamus kehoon tuntuu kasvavan. Sitä alkaa taas uskaltamaan kokeilla hieman kovempia vauhteja ihan peruskestävyydenkin lomassa leikitellen. Ja tämä tuo mielekkyyttä harjoitteluun, kun treenaan toistaiseksi ilman ohjelmaa. Myös palautuminen nopeutuu viikko viikolta, vaikka volyymi kasvaakin. Joudun kuitenkin tekemään edelleen mielettömästi duunia jalkojen eteen ja nilkan sekä jalkaterän kuntouttamiseen.

joonas laurila

Tällä viikolla en todennäköisesti ehdi työkiireiltä millään ihan viime viikon volyymeihin, mutta katsotaan mihin aika riittää. Yritän saada kasvatettua yksittäisten harjoitusten kestoa 10-20min, koska en lisätreenikertojen lisääminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Tavoitteena on juosta 2-3 pidempää peruskestävyyslenkkiä ja sunnuntaina pidempi, noin 25 kilometrin iisi lenkki. Näiden avulla pitäisi saada plakkariin sellainen vajaa 70km ja jos saan vielä näiden päälle muutaman palauttavan niin 80km voi mennä rikki.

joonas laurila

 

 

Toisaalta, mitä sitä miettimään, koska tällä hetkellä ei ole mitään painetta treenivolyymien suhteen. Juoksen niin paljon kuin ehdin ja sillä sipuli. Ja ainakin alkuviikko on mennyt aika kivasti, plakkarissa on jo eiliseltä vajaa 15km ja tänään pari palauttavaa. Pahin duuniruuhkakin alkaa hiljalleen purkautua eli loppuviikko näyttää niin treenien kuin levonkin suhteen varsin hyvältä.

Juostaan sen verran, kun ehditään, ja ilon kautta!

Kommentoi

Kommentit