JoonasViikon 11 yhteenveto

Huhhuh mikä viikko!

Kilometrejä ei tullut kauheasti (72km), mutta vauhti riitti sitäkin enemmän. Alkuviikon vauhtileikittely ja hieman nopeammat peruskestävyyslenkit putoilivat varsin mallikkaaseen vauhtiin ja sykkeetkin pysyivät matalina. Lisäksi fiilistä nosti etenkin Footbalancen juoksutiimin tiistaitreenit. Vedimme porukalla tonneja, jotka sujuivat paljon paremmin ja nopeammin kuin, mitä olin luullut. Tämä lupaa ehdottomasti hyvää tulevaa Helsinki City Runia ajatellen. On aina mukavaa nähdä kuinka juoksijat itse pääsevät paremmin sisälle siihen, miten erilaisia harjoituksia juokseminen pitää sisällään.

Viikon ylivoimainen kohokohta oli sunnuntai-iltapäivän VK kova. Erinomainen sään ja muutenkin hyvän fiiliksen saattelemana kymppi putosi kolmen kilometrin lämmön jälkeen aikaan 36:08, joka on myös oma ennätykseni. Keskisykkeeni oli vedon aikana 166bpm ja keskivauhdiksi muodostui 3:38min/km, joka on noin 7 sekuntia kovempaa vauhtia kuin mitä pyrin juoksemaan Helsinki City Runin. Oikealla tiellä ollaan siis, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että puolikkaan juokseminen eilistä vauhtia on ainakin tällä hetkellä utopiaa, mutta onhan tässä vielä aikaa.

Tämän viikon tärkeimmät harjoitukset ovat huominen 2x5km vetoharjoitus, torstain mäkitreeni sekä sunnuntain pitkä lenkki vedolla, jotka olen avannut tarkemmin harjoitusohjelmassani. Fiilikset ovat tällä hetkellä todella korkealla, joten uskon, että tästä viikosta tulee loistava.

Hyvää viikonalkua!

Joonas

Kommentoi

Kommentit