JoonasVähän heikompi viikko

Jäi sitten saavuttamatta se satanen. Flunssa iski torstaina päälle sen verran rajusti, että loppuviikko meni levätessä. Ja itseasiassa se teki todella hyvää! Nyt on taas ihan eri tavalla energiaa! Ja volyymi nousee vielä tavoitteiden vaatimalle tasolle, siitä olen varma.

joonas laurila

Olen tämän viikon työmatkalla Alicantessa eli nyt on ainakin juoksumestat ja -sää kunnossa. Alicante on tähän vuodenaikaan loistava paikka, koska turistit loistavat poissaolollaan ja lämpötilakin on juoksun kannalta varsin optimi. Eli aika loistava paikka aloittaa varsinainen PK-kausi. Viikon volyymin suhteen painotus tulee olemaan viikonlopussa, mutta yritän ehtiä juoksemaan sellaiset 4-5 PK-lenkkiä reissun aikana. Viikko ainakin alkoi hyvin, kun kävin äsken pyrähtämässä matolla reilut 11 kilometriä vaihtelevilla vauhdeilla ennen illallista ja illan la liga -matsia. En jaksanut enää lähteä ulos hortoilemaan pimeään, mutta näin jälkikäteen voi sanoa, että olisi kannattanut. Pieni treenihuone ilman ilmastointia kun oli lievästi sanottuna kuuma paikka. Seuraava lenkki tulee siis olemaan ulkona. Huomenna tai ylihuomenna olisi myös siisti päästä juoksemaan paikallisten kanssa hieman maastoon.

joonas laurila

Seuraavan kuuden viikon aikana on sitten aika saada peruskestävyys sille tasolle, että kunto on kohdillaan kovemmille kausille. Ensimmäiset kolme viikkoa juoksen vain volyymiä ilman pitkiä lenkkejä ja seuraavat kolme taas niin, että joka viikko on pitkä lenkkiä, jonka pituus on 25%:a viikon kokonaiskilometreistä. Peruskestävyysvauhtien suhteen tilanne alkaa olla jo aika hyvä, mutta hieman niitä pitää vielä ruuvata paremmaks. Jotenkin vaikea tajuta sitä, että aloitan tähän aikaan vuodesta PK-kautta, kun talvi on vasta tulossa. Eiköhän siihen ajatukseen kuitenkin totu. Nyt syömään.

Kommentoi

Kommentit